Teknoloji

Microsoft Launcher ile çocuklarınızın yerini görün, uygulama kullanımlarını takip edin

microsoft launcher

microsoft launcherMicrosoft Android başlatıcı uygulamasına konum izleme özelliği getiriyor. Ön izleme versiyonunda ilk kez görülen bu özellik, aslında bir aile bireylerini izleme özelliği. Bu sayede Microsoft Launcher kullanıcıları, aile bireylerinin bilinen en son konumlarını görebiliyor. Öte yandan başlatıcı içinde yer alan aktivite raporu, bir cihazda hangi uygulamaların, ne kadar süre boyunca kullanıldığını gösteriyor.

Microsoft’un Android konum izleme özelliği şirketin Android ve web üzerinde odaklandığı birtakım aile odaklı iyileştirmelerin parçasını oluşturuyor. Microsoft, bir taraftan Windows PC’lerde web sitesi engellemeyi desteklerken, bir taraftan da bu özelliği Android’i de kapsatacak şekilde genişletiyor. Windows makineleri için kurgulanmış herhangi bir mevcut Microsoft aile grubu web sitesi engellemeleri, artık Edge’in Android sürümünde de çalışıyor. Böylelikle web siteleri mobil ve PC ortamları genelinde engellemek kolaylaşıyor.

Öte yandan Microsoft ABD’de, çocuklar için MSN Kids sitesi de çıkarıyor. Burada ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocuklar için bir araya getirilmiş haberler ve içerikler bulunuyor. Web sitesinde Time for Kids, Popular Science, National Geographic gibi yayıncıların içeriklerinden derlenmiş haberler ve diğer makaleler bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER