Teknoloji

Microsoft Kinect’in fişini bir kez daha çekiyor

microsoft kinect

Microsoft Kinect’i bir kez daha sonlandırıyor. Şirket derinlik kamerası ve mikrofonunun üretimini 2017’de durdurmuş, ancak 2019’da Azure Kinect Geliştirici Kiti adıyla üretime bir kez daha başlamıştı. Microsoft şimdi de bu kitin üretimini sonlandırıyor. Yazılım devi, bu kite benzer cihazlara ihtiyaç duyanlar için üçüncü taraflarla iş birliğine gidiyor.

Kalan Azure Kinect kitlerinden birini almak isteyenler ekim ayına veya Microsoft’un elindeki stoklar tükenene kadar bunu yapabilecek. Microsoft’tan Swati Mehta’nın imzasıyla yapılan açıklamaya göre, mevcut Azure Kinect sahipleri ellerindeki cihazlarını herhangi bir sorun olmadan kullanmaya devam edebilecek.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Müşterilerimizin ve ortaklarımızın ihtiyaçları geliştikçe, onları en iyi şekilde desteklemek için ürünlerimizi düzenli olarak güncelliyoruz. Zaman zaman bu, yeni fırsatların sunulmasını ve ürünlerin kullanımdan kaldırılmasını da içerir. Azure Kinect Geliştirici Kiti’nin üretimini sonlandırma kararı aldık ancak bu, iş ortağı ekosistemimiz aracılığıyla kullanıma sunulmaya devam edeceği için bu teknolojinin sonu değil.”

Mehta tarafından önerilen alternatif çözümlerden biri, Orbbec’in ürettiği Femto Bolt. Femto Bolt’ta Azure Kinect Geliştirici Kiti’ndeki derinlik kamerası modülü kullanılıyor.

Microsoft Kinect yolculuğuna Xbox 360 ile başlamıştı

Microsoft Kinect’in yolculuğu Xbox 360 ile başlamıştı. Kinect’in daha yeni bir versiyonunun Xbox One kullanımı için gereksinimlerden biri olması planlansa da, Microsoft konsolun hemen çıkışından önce bu koşulu değiştirmiş ve bunun ardından yazılım devi Kinect’siz bir Xbox One duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER