Teknoloji

Microsoft, yeni ürünlerini tanıtmak üzere eylül ayında özel bir etkinlik düzenliyor

microsoft surface microsoft windows

Eylül ayı teknoloji dünyası için birçok yeni ürün ve duyurunun yapıldığı bir zaman dilimi oluyor. Bu yılın eylül ayında da Microsoft, “özel etkinlik” olarak nitelendirdiği bir organizasyon düzenleyecek. 21 Eylül 2023’te New York’ta gerçekleştirilecek olan bu etkinlikte neler olacağı şimdilik merak konusu.

Microsoft, genellikle eylül veya ekim aylarında Surface etkinlikleri düzenliyor. Bu yüzden önümüzdeki ay yeni donanımların tanıtılması muhtemel görünüyor. Şirketin Surface Go 4, Surface Laptop Studio 2 ve Surface Laptop Go 3 üzerinde çalıştığı söylentiler arasında yer alıyor.

Güncellenen Surface Laptop Studio 2’nin Intel’in en son işlemcileriyle birlikte daha güçlü bir GPU ve gelişmiş port seçimiyle geleceği iddia ediliyor. Ayrıca, ARM işlemci yerine Intel işlemci taşıyan bir Surface Go 4’ün ertelendiği de daha önce ortaya çıkmıştı. Surface Go 3’ün Intel’in 12. nesil işlemcileri ve gelişmiş temel düzey bir yapılandırmayla geleceği de söylentiler arasında bulunuyor.

Microsoft’un bu “özel etkinliği”, şirketin bu yıl daha önce donanım portföyünü değiştirdiği ve bazı işten çıkarmalar yaptığı zamandan bu yana düzenleyeceği ilk etkinlik olacak. Şirket, Surface markasına odaklanıyor ve artık Microsoft markalı fare, klavye ve web kameraları sunmuyor. Bu yıl özellikle web kameraları gibi yeni Surface markalı aksesuarların tanıtılıp tanıtılmadığını görmek ilginç olacak.

Etkinlik, Windows 11’in bir sonraki büyük güncellemesinin detaylarını da içerebilir. Microsoft, bu yılın başlarında Windows 11 için RAR ve 7-Zip dosyaları, yeni ayarlar anasayfası, daha iyi bir ses karıştırıcı ve Windows Copilot’a erken erişim içerecek olan Eylül güncellemesini yayınlayacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER