Teknoloji

Microsoft Exchange sunucularını yavaşlatan iOS 6.1 cihazlarının erişimlerinin kısıtlanmasını veya engellenmesini önerdi

Yaklaşık iki hafta önce yayınlanan iOS 6.1 ile birlikte Siri, iTunes Match ve LTE ile ilgili bazı eklentiler ve yenilikler sunulmuştu. Ancak bu güncelleme bazı kullanıcıların, özellikle iPhone 4S sahiplerinin 3G şebekelerine bağlanmalarında sorun çıkardı, Microsoft Exchange bağlantıları da düzgün işlemedi. Pazartesi akşamı yayınlana iOS 6.1.1 güncellemesiyle ilk sorun çözüldü, ancak ikinci problem hâla ortada durmaya devam ediyor. Microsoft da konuyla ilgili olarak Exchange yöneticilerine bir tavsiyede bulundu, sunucuların düzgün çalışması için iOS 6.1 kullanıcılarını engellemelerinin veya kısıtlamalarının gerekebileceğini kaydetti.

ios-6-1-guncelleme-1-280113

Yayınlanan hata raporunda, bir kullanıcı iOS 6.1 yüklü cihazıyla e-posta kutusunu eş zamanlamaya çalıştığında Microsoft Exchange 2010 İstemci Erişim sunucusunun ve Posta kutusu sunucu özkaynaklarının tüketildiği, kayıt artışının aşırı hâle geldiği, bellek ve CPU kullanımının önemli miktarda artabileceği ve sunucu performansının etkileneceği kaydedildi. Bazı kullanıcıların da Office 365 Exchange Online servisine erişimlerini engelleyen hata mesajlarıyla karşılaştığı belirtiliyor. Şu an için Apple ve Microsoft sorunu araştırıyor, sistem yöneticilerine de sorun yaşamaları hâlinde destek talebinde bulunmaları uyarısında bulunuldu.

Hata giderilmeye çalışılırken Microsoft sistem yöneticilerine bazı ara çözümler de sunuyor. iOS 6.1 kullanıcılarının Takvim isteklerinde bulunmaması, hata mesajı veren cihazların yeniden başlatılması gerekiyor. Microsoft bu yöntemin soruna çare olmaması durumunda Exchange hesabının cihaza yeniden bağlanması, iOS cihazlarına erişimin kısıtlanarak sunucu yükünün azaltılmasını veya iOS 6.1 kullanıcılarının Exchange kullanılmasının tamamen önlenmesini öneriyor. Bağlantı problemini hızlı bir şekilde çözen Apple’ın şu anda odaklandığına inandığımız Exchange problemini de kısa süre içinde çözmesini bekliyoruz. Ancak bu süre zarfından bazı kurumsal iOS kullanıcılarının başlarının bayağı ağrıdığını söylemek gerek.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER