Teknoloji

Benchmark kayıtlarında rastlanan bir Samsung cihazı kafaları karıştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler bir benchmark aracı olan GLBenchmark’ın veri tabanında ilginç ipuçlarına rastlanabiliyor. İşte bunlardan bir tanesi de Samsung’un SHV-E300S olarak adlandırılan modeli. Samsung’un Güney Kore’de piyasaya süreceği Galaxy S IV versiyonunu temsil ettiğine inanılan bu cihaza ait benchmark sonuçları oldukça etkileyici görünüyor. Her ne kadar cihaz şu anda piyasada bulunan üst sınıf Android cihazlarına göre ufak performans artışı gösterse de, bu benchmark verilerine eklenen teknik özellik detayları biraz ilginç görünüyor.

galaxy-s4-taslak-130213

GLBenchmark verilerine göre SHV-E300S modeli çift çekirdekli Snapdragon MSM8960 işlemci barındırıyor. MSM8960’ın genellikle Adreno 225 GPU ile eşlenmiş şekilde gelmesine rağmen bu telefonda Adreno 320 GPU bulunduğu görülüyor. Bu, yonganın MSM8960T olduğu ihtimalini kuvvetlendiriyor olsa da, karşımızda hâla çift çekirdekli bir işlemci var ve bu Galaxy S IV’ten beklenen bir şey değil.

Tabii ki, SHV-E300S yine Güney Kore’de satılacak, ancak Galaxy S III mini gibi bir nitelik taşıyacak yepyeni bir cihaz olabilir. Yani, Galaxy S IV yine beklendiği gibi yeni nesil sekiz çekirdekli Exynos yongalarıyla çıkar, Güney Kore gibi bazı ülkelerde ise MSM8960T işlemciye sahip ve dolayısıyla daha uygun fiyatlı S IV mini gibi bir cihaz da piyasaya sürülebilir. Belki de, benchmark kayıtlarında rastlanan bu cihaz sadece son hâlini almayan bir prototipti ve raflara çıkması bile mümkün olmayacak.

İlgili >> GLBenchmark, PhoneArena

İLGİLİ HABERLER