Teknoloji

Microsoft Edge Google Chrome’a benzeyecek

microsoft edge

Microsoft geçtiğimiz yılın sonlarında internet tarayıcısı Edge‘i Chromium tabanlı olarak yeniden inşa edeceğini açıklamıştı. Yeni tarayıcının deneysel sürümlerinin testleri bir süredir devam ediyor. İnternete sızan ekran görüntüleri, Microsoft’un çalışmalarında ne kadar mesafe kaydettiğini gösteriyor. Yeni Microsoft Edge, görsel açıdan aynı zemini paylaştığı Google Chrome’a fazlasıyla benzer görünüyor.

Neowin‘de yayınlanan ekran görüntüleri, Chromium Edge’in ana arayüzünü gösterirken özellikleri hakkında da fikir edinmeyi sağlıyor. Tarayıcı hazırlıklarında henüz ilk günler olduğu da ekran görüntüleriyle anlaşılıyor. Microsoft’un eklenti desteğini, eş zamanlamayı ve yeni bir sekme görünümünü test ettiği görülüyor.

Söz konusu yeni sekme görünümünde o gün için seçilmiş bir resim ve en sık ziyaret edilen siteler gösteriliyor. Mevcut Edge eklentileri de desteklenmeye devam edecek gibi görünüyor. Microsoft, Chrome için hazırlanan web eklentilerinin de destekleneceğini daha önce açıklamıştı.

Yeni Microsoft Edge için herkese açık test sürecinin ne zaman başlayacağı şu an için bilinmiyor. Günlük sürümler hâlihazırda Microsoft çalışanları tarafından test ediliyor. Bu testlerin kapsamının da kısa süre içinde genişletilmesi bekleniyor. Herkse açık testler başladığında yeni Edge’e erişmek isteyenlerin ise Edge Insider programına kaydolması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER