Teknoloji

Chromium tabanlı yeni Microsoft Edge nihayet yayınlandı

microsoft edge vpn

Internet Explorer ve Edge gibi, son yıllarda çıkardığı internet tarayıcılarının yaşadığı başarısızlıkların ardından Microsoft, yepyeni bir iş için kolları sıvamış ve bunu yaparken de başarılı olan formülü kullanmıştı. Google Chrome ile aynı temeli paylaşan, Chromium tabanlı Microsoft Edge internet tarayıcısının final sürümü yayınlandı.

Sürüm takvimine bağlı kalan Microsoft, Edge internet tarayıcısının resmi sürümünü, yenilenmiş bir logo ve Google’ın popüler Chrome internet tarayıcısıyla aynı Chromium temeline bağlı olarak yayınladı.

Edge’i Microsoft’un resmi sayfası üzerinden indirebilirsiniz. İnternet tarayıcısı macOS, iOS ve Android ile uyumlu. Aynı zamanda Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 ve hatta resmi desteği tamamen sona eren Windows 7 bile destekleniyor.

Söz verilen özellikler arasında gizlilik araçları, 4K içerik yayın desteği, Windows 10 için optimizasyonlar, kurumsal seviyede güvenlik, Microsoft Mağaza veya Chrome Web Mağaza üzerinden erişilebilen Chrome uzantıları için destek bulunuyor.

Ayrıca Microsoft, Edge’in bu yeni versiyonunun yerini aldığı eski internet tarayıcısına nazaran iki kat daha hızlı olduğunu da söylüyor. Hiç şüphesiz bunda üzerinde çalıştığı Chromium platformunun etkisi var. Ancak bu yeni internet tarayıcısının Mozilla Firefox ve Google Chrome gibi rakiplerine karşı nasıl bir performans sergilediğini zamanla göreceğiz.

Windows 10 kullanıcıları yeni Microsoft Edge Chromium tarayıcıyı otomatik olarak alacak

Teknik olarak, yayınlanan bu sürüm Edge’in 79 numaralı kararlı versiyonu. Edge 80 versiyonunun şubat ayında gelmesi ve her altı haftada bir yeni sürümün yayınlanması planlanıyor.

Windows 10 kullanıcıları ilerleyen haftalarda yeni internet tarayıcısı sürümünü Windows Update üzerinden otomatik olarak alacaklar. Diğer platform kullanıcıları da yeni sürümü elle indirebilirler. Edge’in eski versiyonuna sahip olan kullanıcılar da yeni versiyonla değiştirildiğini görecekler. Kişiselleştirilmiş bilgileri de yeni internet tarayıcısına otomatik olarak taşınacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER