Teknoloji

Microsoft Edge internet tarayıcısının logosunu da değiştiriyor

microsoft edge

Microsoft Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısı için yeni bir logo tasarladı. Yazılım devi Edge’in ilk logosunu dört yılı aşkın zaman önce çıkarmıştı. Doğrusunu söylemek gerekirse, o logo Internet Explorer’ın geçmişine takılı kalmış gibiydi.

Microsoft’un yeni logosu Edge’in en son Canary versiyonları içine gizlenmiş mini bir sörf oyunu sayesinde ortaya çıktı. Dalgayı andıran bu logo, şirketin yeni Office simgelerinde kullandığı Fluent Design tarzına da benzerlik gösteriyor.

Logoda bir e harfi var, ancak bu harf Internet Explorer’daki görünüme sahip değil, ondan çok daha modern görünüyor. Microsoft Edge’in Chromium versiyonuna geçişle bir geleneği de sonlandırıyor. Şirketin neden bu logo tasarımını seçtiğini duymak da ilginç olacaktır.

Edge simgesi, Microsoft çalışanlarının bir dizi yapboz ve görüntüye şifreli ipuçları yerleştirdiği bir sürpriz yumurta sayesinde ortaya çıktı. Yapboz bulmacayı çözmeye girişenlerin Edge simgesini bir üç boyutlu nesne olarak oluşturmaları gerekiyor. Görüntünün içinde bir Obj modeli kodu gizli. Yedi farklı ipucuyla keşfedilen bir dizi kelime keşfediliyor, daha sonra bunlar Microsoft’un Edge Insider web sitesinde bulunan bir Javascript fonksiyonuna giriliyor. Bu da en son komutlar için bir videodan çekilmesi gereken kelimeleri ortaya çıkarıyor. Bunların sonucunda gizli sörf oyunu edge://surf/ adresinde bulunuyor ve oyun tamamlandığında da yeni logo görülüyor.

microsoft edge

Gizli Edge sörf oyunu, klasik kayak oyunu olan ve 1991’de Microsoft’un Windows için Entertainment Pack 3 ile birlikte çıkardığı SkieFree’ye çok benziyor. Gezinmek, engellerden kaçınmak veya ahtapot dokunaçlarını tehdit etmek ve yolda hız artışı ve kalkanları almak için klavyede WASD kullanıyorsunuz.

Artık Microsoft’un Edge Chromium internet tarayıcısının final versiyonunu ne zaman yayınlayacağını duymayı bekliyoruz. Yazılım üreticisi geçtiğimiz ağustos ayında beta sürümünü yayınlamış, kararlı sürüm de yakın zamanda web’de görülmüştü. Microsoft gelecek hafta ABD’nin Orlando şehrinde Ignite konferansını gerçekleştirecek. Yeni logonun ortaya çıkışı, çok yakında yayın tarihini de öğreneceğimizi işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER