Teknoloji

Microsoft Cloud PC servisini yakında duyurabilir

microsoft copilot ai

Microsoft, Windows 10 için yeni bir mağaza deneyimi hazırlamanın yanı sıra bir taraftan da Cloud (Bulut) PC servisi üzerinde çalışıyor. ZDNet sitesinin haberine göre, Azure tabanlı servis haziran ayında veya temmuz ayının ilk günlerinde faaliyete geçebilir.

Cloud PC servisiyle kullanıcıların Windows bilgisayarlarına uzaktan erişebilmeleri ve Office gibi uygulamaları kullanabilmek mümkün olacak. Bunun sıklıkla cihaz değiştirenlerin ve her yerden aynı masaüstüne erişmek isteyenlerin seveceği bir imkan olduğunu tahmin etmek pek zor değil.

Sistemi güçlü olmayan ancak internet bağlantısı yeterince hızlı olan kullanıcılar için de Cloud PC hizmeti faydalı olabilir. Şirketler, bu hizmet sayesinde çalışanlarına baz donanıma sahip cihazlar verebilir ve Windows 10 şebekelerini de Cloud PC üzerinden yönetebilir.

Microsoft’un bu hizmeti yönetilen bir Microsoft 365 deneyimi olarak pazarlayacağı söyleniyor. Şirketin kullanıcı başına tek bir fiyat uygulayacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Ancak Microsoft’un bellek ve depolama alanına bağlı olarak farklı fiyatlar uygulayabileceği de konuşuluyor.

Cloud PC servisiyle llgili detayların Microsoft Build 2021 konferansında paylaşılabileceği söyleniyor. 25-27 Mayıs arasında gerçekleşecek konferansta yapılacak bir duyuru, Cloud PC servisinin çıkışı için işaret edilen zaman aralığıyla da örtüşüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER