Teknoloji

Microsoft’un Build 2019 konferansının başlangıç tarihi belli oldu

microsoft build 2022

Microsoft Build 2019 konferansını 6-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecek. Konferansa, tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Microsoft’un merkezinin bulunduğu Seattle’daki Washington Eyalet Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak. Microsoft’un geliştirici etkinliği ve Google’ın geliştirici konferansı I/O da bir kez daha kesişecek. Etkinlik için kayıtları 27 Şubat itibarıyla kabul edecek olan Microsoft, etkinlik takvimini de şubat ayının sonlarında açıklayacak.

Microsoft’un ana geliştirici etkinliği olan Build’de genellikle şirketin en güncel Windows yol haritası açıklanıyor. Office, Azure ve diğer yazılım ve servislere dair yenilikler de Build’de duyuruluyor. Microsoft hâlihazırda Windows 10’un “19H1” kod adlı yeni güncellemesine son şeklini vermek için çalışıyor. Bu güncellemenin dağıtımının Build 2019’da başlaması bekleniyor. Bu da Microsoft’a Windows 10’a yılın ilerleyen dönemlerde eklenecek özellikleri öne çıkarmak için gerekli alanı sağlıyor.

Microsoft’un “Windows Lite” olarak anılan Windows’un daha “hafif” versiyonu üstünde çalışmaya başladığı da biliniyor. Tam güce ihtiyaç duymayacağı söylenen işletim sistemiyle ilgili detayların da Build 2019’da paylaşılması öngörülüyor. Şirketin Build 2019’da çift ekranlı ve katlanabilir formdaki cihazlarla ilgili duyurular da yapabileceği belirtiliyor.

Microsoft Build 2019 öncesinde kitlelerin karşısına başka bir etkinlikte daha çıkacak. Şirket ay sonunda Barselona’da düzenlenecek 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) kapsamında bir etkinlik gerçekleştirecek. Bu etkinliğin yıldızının HoloLens 2 artırılmış gerçeklik başlığının olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER