Teknoloji

Microsoft MWC 2019 ile birlikte Barselona’ya geri dönüyor

microsoft yapay zekâ

Microsoft MWC 2019 kapsamında Barselona’da bir basın etkinliği düzenleyeceğini açıkladı. Henüz şirket tarafından resmi bir işaret verilmese de, bu etkinlikte HoloLens 2‘nin gözler önüne çıkması bekleniyor. 24 Şubat Pazar günü gerçekleşecek etkinlik, Türkiye saatiyle 19:00’da başlayacak. Etkinliğe Microsoft CEO’su Satya Nadella, başkan yardımcısı Julia White ve HoloLens projesinin önemli isimlerinden Alex Kipman katılacak. Kipman’ın katılımı, etkinliğin HoloLens 2 ile ilgili olacağına dair beklentiyi kuvvetlendiriyor.

Microsoft, Windows Phone’un fişini çektikten sonra Mobil Dünya Kongresi’ne de eskisi kadar önem vermemeye başlamıştı. Şirket daha önce Windows Mobile ve Windows Phone’daki yenilikleri ve yeni mobil cihazlarını duyurmak adına Mobil Dünya Kongresi’nde her yıl bir etkinlik düzenliyordu. HoloLens 2’nin Microsoft adına farklı bir dönüş aracı olduğu söylenebilir.

microsoft mwc 2019Microsoft uzun süredir HoloLens başlığının yeni versiyonu üstünde çalışıyor. “Sydney” kod ismiyle geliştirilen yeni nesil HoloLens’in gelişmiş bir görüş açısına sahip olması, selefine kıyasla çok daha hafif olması ve daha kolay giyilebilmesi bekleniyor. En yeni nesil Kinect sensörü ve özel yapay zekâ yongası da yeni HoloLens’te bulunması beklenen bileşenler arasında yer alıyor. Microsoft’un HoloLens 2’de Qualcomm Snapdragon 850 işlemciyi kullanacağı da söyleniyor.

Microsoft MWC 2019 etkinliği için gönderdiği davetiyede etkinlikle ilgili fazla ipucu vermiyor. Buluttan sorumlu olan Julia White’ın varlığı, şirketin bulut planlarının da etkinliğin gündem maddelerinden biri olacağını düşündürüyor. Bu öngörülerin doğruluğunu görmek içinse 24 Şubat’ı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER