Teknoloji

Google I/O 2019’un kapıları 7 Mayıs’ta açılacak

google i/o 2019
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google I/O 2019 geliştirici konferansının başlangıç tarihi belli oldu. İnternet devinin her yıl düzenlediği geliştirici konferansı, bu yıl 7-9 Mayıs tarihleri arasında şirketin genel merkezinin olduğu Mountain View’deki Shoreline Amphitheater’da gerçekleştirilecek.

Etkinliğe dair detayları ortaya çıkaran ise Till Kottmann isimli bir Twitter kullanıcısı oldu. Google’ın Twitter üzerinden paylaştığı bulmacaya yanlışlıkla yerleştirilen bir kestirmeyi kullanan Kottmann, bir JSON koduna gizlenmiş bilgileri deşifre etmeyi başardı.

Genelde I/O için paylaşılan bulmacaları çözmek biraz daha uzun zaman alıyordu. Google tarafından bu yıl yapılan paylaşımda 12 satırlık gizemli bir mesaj ve altına yerleştirilen bir URL bulunuyor. Bu URL kullanıcılara söz konusu mesajın seslendirildiği video versiyonuna götürüyor. Çeşitli şifreli görsellerin ve hoş bir müziğin eşlik ettiği videoda Google’ın vermek istediği mesaj ilk bakışta tam olarak anlaşılamıyor. Ancak şirketin paylaşımının profesyonellerin çözmekte zorlanmadığı bir tür programlama bulmacası olduğu açık biçimde görülüyor.

Google’ın I/O 2019 için seçtiği tarihlerin çok da şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Şirket son yıllarda I/O konferansını genellikle mayıs ayı içinde düzenlemeyi tercih ediyor. I/O 2018 konferansı da 8 Mayıs itibarıyla başlamıştı. İnternet devi geçtiğimiz yılki konferansta ilk Android P betasını tanıtmış, Google Haberler’deki yenilikleri duyurmuş ve dikkat çeken Duplex AI projesini duyurmuştu. Duplex, yapay zekânın insanlar yerine telefon konuşması yapıp randevu belirleyebilmesiyle kendisinden söz ettirmişti.

Duplex, Google I/O 2019 için de önemli gündem maddelerinden biri olacak gibi görünüyor. Duplex’in yanında en yeni Android sürümünün ve Haritalar, Lens ve Haberler gibi servislerde yapılacak güncellemelerin de etkinlik ajandasında hatırı sayılır bir yer kaplaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER