Teknoloji

Microsoft Bing mobil uygulamaları telefon kamerasıyla arama yapabilecek

microsoft bing mobilMicrosoft geçtiğimiz ay Android başlatıcısına kamerayla arama özelliğinin ve ödül desteğinin ekleneceğini açıklamış, ancak bunun için bir takvim vermemişti. Şirket sözünü daha da geniş kapsamlı biçimde yerine getirme konusunda da fazla zaman kaybetmedi Microsoft Bing mobil uygulamaları da duyurulan yeniliklerden pay kapmayı başardı.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, kamerayla arama yapma özelliğinin hem Bing’in iOS ve Android uygulamalarına hem de Microsoft Launcher Android başlatıcısına eklendiği belirtildi. Şirketin internet tarayıcısı Edge’i Android üzerinde kullananlar da bu imkandan yararlanabilecek. Ancak bu özellik ilk etapta sadece ABD’de yaşayan kişiler tarafından kullanılabilecek.

Kamerayla arama özelliğinde kullanıcılar bir nesneyi kameranın görüş alanına yerleştirdikten sonra Bing üzerinden ilgili nesne hakkında detaylı bilgilere ulaşabiliyor. Bunun için kullanıcılara dış bağlantılar da sunuluyor. Görsel arama aracının özellikle giyim ve mobilya konusunda yapılacak aramalarda kullanıcılara ciddi bir kolaylık sağlayacağı söylenebilir.

Örneğin, bir ayakkabıyı beğenen ancak markası konusunda fikri bulunmayan kişiler ayakkabının fotoğrafını Microsoft Bing uygulamasıyla çekerek ayakkabıyla ilgili kapsamlı detaylara ulaşabilecek. Bu imkanı Google uzun süredir sunuyor olsa da, Microsoft’un da benzer bir adım atması önem arz ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER