Eğlence

Microsoft’un oyun devi Activision Blizzard’ı kapma hedefi mahkeme engeline takıldı

microsoft activision blizzard

Microsoft, küresel oyun piyasasında köklü bir yer edinen Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolarlık bir anlaşmayla bünyesine katmayı hedefliyordu. Ancak bu büyük teknoloji ve oyun hamlesi, federal bir mahkeme tarafından geçici olarak durduruldu. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) geçici bir kısıtlama emri ve ihtiyati tedbir talebinde bulundu. Mahkeme, ihtiyati tedbiri değerlendirirken geçici kısıtlama kararını kabul etti. Eğer mahkeme önleyici ihtiyati tedbiri de onaylarsa, FTC, satış sürecinde son söz hakkına sahip olacak.

Salı günkü kararın ardından, Microsoft ve Activision Blizzard’ın satın alma işlemini tamamlamaları şimdilik imkansız hale geldi. Mahkemenin FTC’nin ihtiyati tedbir talebine yanıt vermesinin ardından geçerli olacak olan beşinci iş gününün sonuna kadar veya mahkemenin belirlediği daha sonraki bir tarihe kadar anlaşmayı tamamlamalarına izin verilmedi. Mahkeme, önleyici ihtiyati tedbirin görüşüleceği duruşmanın tarihini 22 ve 23 Haziran olarak belirledi. Bu nedenle, bu iki şirketin anlaşmayı bu ay içinde sonuçlandırmaları oldukça düşük bir ihtimal gibi görünüyor.

Microsoft sözcüsü David Cuddy, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “Hukuki sürecin hızlandırılmasının, oyun sektörüne daha fazla seçenek ve rekabet getireceğini düşünüyoruz. Mahkemeden bir karar çıkana kadar geçici bir kısıtlama anlamlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Microsoft ve Activision, satın alma niyetlerini 2022’nin Ocak ayında duyurmuştu ve o zamandan bu yana bu büyük hareket, düzenleyicilerin yoğun incelemesi altında kaldı. Avrupa Birliği düzenleyicileri bu anlaşmayı mayıs ayında onayladı, ancak Birleşik Krallık düzenleyicileri nisan ayında anlaşmayı engelledi. Bu karara Microsoft itiraz etti. FTC de anlaşmayı engellemek için geçtiğimiz aralık ayında bir dava açtı.

Eğer satın alma süreci belirlenen 18 Temmuz tarihinden önce sonuçlanmazsa, Microsoft’un Activision Blizzard’a 3 milyar dolarlık tazminat ödeme yükümlülüğü bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER