Eğlence

YouTube’dan yeni içerik üreticilerine para kazanma kolaylığı

youtube android

YouTube, video platformunun en çok kazanan ilk 10 içerik üreticisinin bir yıl içinde toplamda 300 milyon dolar gibi devasa bir meblağ kazandığını gösteren Forbes listesi ile dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak bu başarı hikayeleri, YouTube’da büyük emeklerle içerik üreten ve sadık bir izleyici kitlesi oluşturan milyonlarca başka içerik üreticisini gölgede bırakmaktaydı. Şimdiyse, bu azimli içerik üreticilerine iyi haberlerimiz var!

Google’ın sahibi olduğu YouTube, YouTube Partner Programı’na (YPP) giriş koşullarını daha da esneterek, yükselişte olan YouTuber’ların çalışmalarından para kazanmasını kolaylaştırdı. Değişiklikler öncesinde bir YouTube içerik üreticisinin YPP’ye başvurabilmek için en az 1.000 aboneye ihtiyacı vardı. Ancak şimdi bu sayı yarı yarıya düşürüldü ve sadece 500 aboneye ihtiyaç duyulacak.

YouTube para kazanma sürecine yeni kurallar

YouTube’a göre, içerik üreticilerinin son 90 gün içinde en az üç video yüklemiş olmaları ve son 12 ayda 3.000 saatlik izlenme süresine ya da son 90 gün içinde 3 milyon Shorts görüntülenmesine ulaşmış olmaları gerekiyor. Bu da, eski kuralların yerini alan yeni ve daha ulaşılabilir hedefler anlamına geliyor.

YPP’ye daha düşük bir eşikle katılan yeni içerik üreticileri, kanal üyelikleri, Super Chat, Super Teşekkürler gibi çeşitli hayran fonlama özelliklerine erişim sağlayacaklar. Ancak reklamlardan para kazanmak için, içerik üreticilerinin hala eski kurallara uymaları gerekiyor. YouTube, içerik üreticilerinin kanallarını büyütmeye devam ettikçe, reklamlardan gelir payı kazanma ve daha fazla faydalar elde etme hakkını otomatik olarak kazanacaklarını belirtiyor.

Bu yeni uygunluk kriterleri ilk olarak Amerika, Birleşik Krallık, Kanada, Tayvan ve Güney Kore’deki içerik üreticilere uygulanacak. YouTube, diğer ülkelerin de zamanla aynı değişiklikleri alacağını ifade ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER