İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2024 İncelemesi

galaxy tab s6 lite 2024 inceleme

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024)

  • S Pen
  • 10,4 inç ekran
  • 7.040 mAh

İlk kez dört yıl önce gördüğümüz Samsung Galaxy Tab S6 Lite, çok beğenildi, teknoloji mağazalarının kampanyalarında flaş ürünler arasında yer aldı. Samsung bu ilgiyi, 2022 yılında tabletin işlemcisini yenileyerek karşılıksız bırakmadı. Bu durum Galaxy Tab S6 Lite’ın, normal bir ürüne göre daha uzun süre yaşamasına katkıda bulundu ki, Samsung 2024 yılında bir kez daha bu Android tableti yeniden canlandırıyor. Exynos 1280 işlemci takviyesiyle günümüz şartlarına daha iyi biçimde yanıt vermesi amaçlanan bu tabletle ilgili detayları Galaxy Tab S6 Lite 2024 inceleme yazısında ve videosunda bulabilirsiniz.

Tasarım

Samsung Galaxy Tab S6 Lite, iki yıl önce olduğu gibi yine 2020 tasarımını koruyor. Zaten sadece 7mm kalınlığı, dar ve uzun yüzeyi sayesinde, özellikle dikey kullanım için gayet uygun bir yapısı var. Tek elle de rahatlıkla tutmanız mümkün. 465 gram ağırlığıyla da 10.4 inç ekranlı bir tablet için makul aralıkta kalıyor. İyi olan bir tasarımda değişiklik yapmaya gerek yok ki, Samsung da bu mantıkta. Sadece renk seçenekleri değişiyor. Bize gelen gri renkli versiyonun dışında mint ve bahar pembesi renkler mevcut.

galaxy tab s6 lite 2024 inceleme

Tabletin tuş ve giriş yerleşimi de düşey oryantasyona göre yapılmış. Selfie kamerası ekranın kısa kenarında, bu nedenle görüntüde tam biçimde ortalanmak için ya tableti dik tutmalı ya da yatay tutuşta oturuşunuzu ona göre ayarlamalısınız. Dikey tutuşa göre alt kenarda USB-C portu, üst kenarda ses tuşu var. Yanda ise ses tuşları var. İki kısa kenara birer hoparlör yerleştirilmiş. Aynı zamanda kısa kenarda 3.5mm kulaklık jakı da var. Arkada 8 megapiksel tek kamera mevcut. Samsung ve AKG logoları arkadaki dizilimi tamamlıyor.

Ekran ve Ses

Galaxy Tab S6 Lite’ın 10.4 inç ekranı da seleflerinin niteliklerini koruyor. Yine TFT LCD ekran var, içeride ve dışarıda kullanım için yeterli bir parlaklık mevcut. 1200 x 2000 piksel çözünürlük de bir tablet için iyi seviyede keskinlik ve netlik sağlıyor. Nispeten kalın çerçeveleri tableti tutarken ekrana yanlışlıkla temas etmenin önüne geçiyor. Özellikle düşey yönde tutuşta web’de gezinme, X gibi sosyal medya uygulamalarını kullanma gibi işler için bu ekran yeterli. Yatayda ise, 5:3 görüntü oranlı ekranın YouTube videoları veya Netflix, Disney+, Amazon Prime video içerikleri için elverişli olduğunu görüyoruz. Ses tarafında da bu tablet, fiyatına göre fazlasıyla güçlü.

galaxy tab s6 lite 2024 inceleme

Her iki kısa kenara yerleştirilmiş bir çift hoparlör, stereo ses çıkışını başarılı biçimde sunuyor. Çevresel ses etkisi de iyi. Oyun oynarken veya video izlerken fazlasıyla tatmin edici olacaktır. 3.5mm kulaklık jakının bulunması kablolu kulaklıkları bağlama veya başka ses sistemleriyle kabloyla bağlantı kurma gibi durumlarda elinizi rahatlatacaktır.

Performans ve Pil

2022’de olduğu gibi, Galaxy Tab S6 Lite 2024’teki en önemli güncelleme işlemci tarafında. Samsung, geçtiğimiz yıllarda orta segment A serisi telefonlarda kullandığı sekiz çekirdekli Exynos 1280 ile dikkate değer bir işlemci güncellemesi yapmış. Elimizdeki test ürününde 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza var. Kurulum esnasında Galaxy Tab S6 Lite’ı elimde bulunan Galaxy S24 Ultra’daki çeşitli uygulamaları ve içerikleri taşıyarak kurdum. Bu şekilde 64 GB’lık hafızanın yaklaşık 50 GB kadarı doldu. Bu durum tabletin yavaşlamaya başlamasına neden oluyor. Tabii ki, sıfırdan kurulumlarda biraz daha akıcı bir deneyim olacaktır. Ancak ne kadar fazla uygulama ve oyun, deneyimde o kadar fazla takılmaya neden olabilir. Neyse ki, Samsung’un sunduğu çeşitli optimizasyon araçları sayesinde belirli seviyede bir akıcılığı elde etmek mümkün. Ancak bunun giriş segment bir tablet olduğunu unutmamak gerekiyor.

galaxy tab s6 lite 2024 inceleme

Yine de, aynı anda birkaç uygulamayı kullanmak istediğinizde ya da iki uygulamayı yan yana açtığınızda, akıcı bir kullanım elde ediliyor. Ancak Netflix, PUBG Mobile gibi uygulamaları açıp da arka planda bırakırsanız, 4 GB’lık RAM bir süre sonra yetmeyecek ve takılmalar başlayacaktır. PUBG Mobile’ı ve bunun gibi yüksek profilli oyunları, yüksek grafik hızı ve çözünürlükte akıcı biçimde oynamayı başardım. Exynos 1280 işlemcinin GPU performansı, önceki Tab S6 Lite’lara göre daha iyi bir sonuç elde etmeyi sağlıyor. Zaten GeekBench 6 GPU test sonucu da bunu destekliyor, Exynos 1280 işlemcili Galaxy A53 ile aynı seviyelerde bir puan alınıyor.

galaxy tab s6 lite 2024 inceleme

Tablet daha önce olduğu gibi yine 7040 mAh kapasiteli pille geliyor. 15W’lık şarj desteğiyle, 2 ila 2 buçuk saatlik bir sürede pil tamamen doluyor. Bu nedenle en güzeli tableti gece saatlerinde şarj etmek olacaktır. Kutudan güç adaptörü çıkmıyor, ancak telefonunuzun şarj adaptörü yeterli olacağı için bunun eksikliğini çekmezsiniz. Tablet, tek bir şarjla 5-6 saat arasında bir ekran süresi sunuyor. Bu da özellikle öğrenciler için, sabahtan akşama tek bir şarjla vakit geçirmek için yeterli olacaktır. Özellikle ev eğlencesi için kullanmayı düşünenlerin 2-3 günde bir şarj etmesi yetecektir.

Yazılım ve S Pen

Galaxy Tab S6 Lite 2024, yeni bir tablet olduğu için Android 14 ve One UI 6.1 avantajıyla geliyor. Çeşitli Samsung ve Google uygulamaları yüklü geliyor. Şimdiye kadar incelediğimiz Samsung tabletlerinde gördüğümüz deneyim burada da mevcut. Aynı uygulamayı yan yana bölünmüş pencerelerde kullanma ve bunun gibi çeşitli kullanışlı araçlar da mevcut. Güvenlik tarafında ise ön kamera ile yüz tanımayı kullanabilir ve böylelikle kilitli ekranı geçebilirsiniz.

galaxy tab s6 lite 2024 inceleme

Ek olarak, kutudan çıkan S Pen sayesinde, herhangi bir ek ücret ödemeden tablet üzerinde elle not alma veya çizim yapma avantajına kavuşuyorsunuz. S Pen kalemi yeterli bir gecikme süresine sahip. Ekranda yazı yazarken veya not alırken belli bir gecikmenin olduğunu hissediyorsunuz, ancak bu durum gerçek bir kağıda veya deftere yazı yazma deneyimi yaşatmayı çok fazla engellemiyor. Samsung’un kendi Notes uygulamasının yanında, Google Play Store’dan indireceğiniz PENUP, Goodnotes gibi uygulamaları da rahatlıkla kullanabilirsiniz. S Pen’i tablete yaklaştırdığınızda ekranda imleci görüyorsunuz. Kullanıcı arayüzünde gezinti için de kalem elverişli bir ortam sunuyor.

Kamera

Tablet kameraları, satın alma kararlarında çok etkili değildir, ancak bahsetmeden geçmek de olmaz. Önde ve arkada yer alan birer kamera, 2020 yılındaki ilk tabletin özelliklerini korumayı sürdürüyor. Arka kamera ile ihtiyaç duyduğunuzda yeterli kalitede çekimler yapabilirsiniz. Bir tablette en çok ihtiyaç duyulacak unsur olacağını düşündüğümüz belge tarama için de bu kamera genel olarak yeterli oluyor. Fotoğraf modunu açtığınızda bir metin simgesi göreceksiniz. Buna tıklattığınızda belge taranıyor, metinler ortaya çıkarılıyor, daha sonra belge sınırlarını ayarlayarak bunu belge formatında kaydedebilirsiniz. Video tarafında arka kamera ile 1080p video kayıt imkanı mevcut. Ön kamera ile de aynı biçimde kayıt imkanı sunuluyor. Az sonra duyacağınız gibi, Tab S6 Lite’ın ses kayıt kalitesi iyi. Bu da özellikle ön kamerayla yapacağınız görüntülü görüşmelerde yararınıza olacaktır.

  • galaxy tab s6 lite 2024 inceleme
  • galaxy tab s6 lite 2024 inceleme
  • galaxy tab s6 lite 2024 inceleme
  • galaxy tab s6 lite 2024 inceleme
  • galaxy tab s6 lite 2024 inceleme

Sonuç

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024), ince ve şık görünen tasarımı, hafifliği ve tek elle bile rahat kullanım imkanıyla, günümüz şartlarında hâlâ Galaxy Tab A9 Serisinin önünde. AKG destekli stereo hoparlörünü de burada değerlendirebiliriz. Exynos 1280 işlemci günlük işler ve tatmin edici bir oyun deneyimi için yeterli görünüyor. Ancak 4 GB RAM, aynı anda birkaç uygulama açtıktan sonra ihtiyaçlara iyi biçimde yanıt veremeyebilir.

2024 model bir tablet olduğu için Android 14 ve One UI 6.1 ile gelmesi avantaj. Bunun dışında 8 megapiksel arka kamera belge tarama için yeterli oluyor. Galaxy Tab S6 Lite, özellikle büyük ve Full HD çözünürlüklü ekranı ve ona eşlik eden güçlü ses sistemiyle de iyi bir eğlence cihazı olacaktır. 9.999 TL’lik Samsung Online Shop fiyatı ise, Galaxy Tab A9+ ile bu tablet arasında seçim yapmanızı fazlasıyla zorlaştıracaktır gibi görünüyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER