Manşetler

Instagram Notlar özelliğinde müzik ekleme şöleni

instagram blend

Günümüzün popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcılarına sürekli yenilikler sunmaya devam ediyor. Son yenilik, kullanıcıların en çok tercih ettiği özelliklerden biri olan “Instagram Notlar”ı bir adım daha öteye taşıyor. Gençlerin bu özelliği büyük bir beğeni ile kullanmasının ardından, Instagram, Notlar özelliğini daha da cazip hale getiren yeni bir ekleme yaptı: Şimdi durum güncellemelerinize dinlediğiniz şarkının 30 saniyelik bir klibini ekleyebilirsiniz!

Instagram Notlar içinde şarkılarınızı paylaşmanın yeni yolu

Instagram, Notes özelliğine yapılan bu son eklemeyi, bir tür AIM müzik away mesajlarına benzetiyor. AIM’i bilmeyenler, bununla birlikte yaşı 30’un üstünde olanlar için, MSN Messenger zamanlarında, Winamp ve benzeri uygulamalarda dinlenen şarkıların görüldüğü durum güncellemelerine de benzetmek mümkün. Artık kullanıcılar, durum güncellemelerine bir şarkının kısa bir klibini ve yanında bir altyazı ile ekleyebilecekler. Ardından, arkadaşları şarkının o kısmını dinlemek için bu klibe dokunabilirler. Instagram, başka dillerdeki gönderiler için Notlar’ın altına bir çeviri düğmesi ekliyor.

instagram notlar

İlk olarak geçtiğimiz kasım ayında tanıtılan ve Türkiye’nin ilk açıldığı ülkelerden biri olduğu Notlar, Twitter ve away mesajlarına bir parça benzeyen bir özellik. 60 karakter sınırlı olan bu özellik, zaman içinde değişen bir durum mesajı olarak tasarlandı. Müziğin eklenmesi, yukarıda belirttiğimiz gibi MSN Messenger’daki durum güncellemelerini anımsatıyor, ancak bu, daha yenilikçi: Artık sadece şarkının başlığını ve sanatçısını yazmak yerine, dinlediğiniz şarkıyı paylaşabileceksiniz.

Instagram’ın bu yeni yaklaşımı, Twitter gibi platformlarla rekabet edebilecek metin tabanlı ürünler üzerine yatırım yapmasını sağlayabilir. Kısa bir süre önce sızdırılan görseller, hâlâ geliştirme aşamasında olan Instagram’ın Twitter benzeri uygulamanın neye benzeyebileceğini gösteriyordu. Instagram, genel olarak metin tabanlı ürünler üzerine yoğunlaşmayı planlıyor ve Notlar, bu yeni yolculuğun sadece küçük bir parçası.

Dolayısıyla Instagram, özellikle genç kullanıcılarına bu yeni özelliğiyle daha da çekici hâle geliyor. Artık en sevdikleri şarkıyı sadece sözlerini yazarak değil, tam bir parça olarak paylaşabilecekler. Bu, sosyal medya dünyasında yeni bir trendin başlangıcı olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER