EğlenceManşetler

Microsoft’un yeni Xbox mobil oyun mağazası temmuzda açılıyor

xbox mobil oyun

Microsoft, uzun süredir planladığı Xbox mobil oyun mağazasını bu temmuzda kullanıma açmaya hazırlanıyor. Bloomberg Teknoloji Zirvesi’nde konuşan Xbox Başkanı Sarah Bond, mağazanın başlangıç tarihini ve Apple’ın katı App Store kurallarından nasıl kaçınacaklarını açıkladı. Bond, “İlk etapta kendi birinci parti portföyümüzü [Xbox mobil mağazasına] getireceğiz, böylece Candy Crush gibi oyunları bu deneyimde göreceksiniz.” dedi.

Xbox mobil oyun dünyasına kapsamlı bir giriş yapıyor

Microsoft, mobil oyunlar konusunda büyük isimleri bünyesinde topluyor. Call of Duty: Mobile ve Candy Crush Saga gibi büyük hitlere sahip Microsoft’un çeşitli stüdyolarından birinci parti mobil oyunlar üzerine yoğunlaşılacak. Bond, bu kapsamı gelecekte ortaklara da genişletmeyi planladıklarını belirtti.

Oyunların mağaza içerisinde yer alacak olması doğal, ancak Xbox deneyiminin ana unsurlarının da sunulacağını söylemek mümkün. Bond, bir oyuncunun kimliğinin, kütüphanesinin ve ödüllerinin sadece tek bir ekosisteme kilitlenmediği, gerçekten cihazlar arası bir oyun platformu ve mağaza deneyimi olmadığını savunuyor. Bu nedenle Microsoft, Xbox mobil mağazası ile böyle bir yapıyı kurmayı hedefliyor.

Microsoft, Apple ve Google gibi şirketlerin mobil uygulama mağazalarını açmaya zorlanacağını öngörerek bu mağazayı geliştirmişti. Ancak yazılım devi, Avrupa’da Dijital Pazarlar Yasası’nın sonuçlarını veya ABD’de olası bir eylemi beklemeye niyetli değil.

Web tabanlı bir mobil mağaza oluşturmanın zorlukları olacak, ancak Microsoft’un bu mağazayı rakip uygulama mağazalarına alternatif olarak nasıl konumlandıracağı henüz net değil. Bond, web’in ötesine açılacaklarını belirterek, yakın zamanda Google ve Apple’ın mobil uygulama mağazalarına gerçek bir rakip başlatmayı planladıklarına dair ipuçları verdi.

Microsoft, 2022’nin başlarında, şirketin Activision Blizzard satın almasını duyurmasından sadece bir ay sonra, “gelecek nesil mağaza”dan bahsetmişti. Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, Financial Times’a geçen yıl yaptığı bir röportajda, “Xbox ve hem bizden hem de üçüncü taraf ortaklarımızdan içerik sunabileceğimiz bir konumda olmak istiyoruz.” dedi. “Bugün, mobil cihazlarda bunu yapamıyoruz ama açılacak olan bu dünya için bir yapı inşa etmeyi hedefliyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER