Eğlence

Xbox Windows uygulaması el cihazlarına daha uyumlu hâle geliyor

xbox windows

Microsoft, geçen yıl Xbox Windows uygulamasına el cihazları için daha uygun bir kompakt mod ekledi. Bu mod, küçük ekranlarda kullanıcı arayüzü iyileştirmelerine odaklanmıştı. Şimdi ise Microsoft, D-pad ve joysticklerle gezinme zorluklarına çözüm getiriyor.

Xbox Insider‘lara yönelik çarşamba günü yapılan yeni bir güncellemeyle, Windows el cihazlarınızda son oynadığınız oyunlara hızlıca geri dönmenizi sağlayan “Jump back in” özelliği eklendi. “Jump back in”, Xbox uygulamasının ana ekranında en fazla dokuz oyunu listeler ve bir oyunu doğrudan başlatmak için kontrol cihazındaki menü düğmesine basabilirsiniz.

Bu özellik, zaten çalışmakta olan bir oyununuz olup olmadığını anlayacak kadar akıllı. Varsa, sizi o oyunun örneğine yönlendirir ve varsayılan olarak, hangi arkadaşlarınızın oynadığını, başarılarınızı ve daha fazlasını görebileceğiniz oyun merkezine geçiyor.

Xbox Windows uygulamasındaki arkadaş paneli gelişiyor

Microsoft, el cihazı veya kontrol cihazı ile daha kolay erişilebilen bir arkadaş paneli üzerinde de iyileştirmeler yapıyor. Artık yan çubuktan bir arkadaş listesini açan büyük butonlara hızlı erişim sağlanıyor. Bu liste, parti sohbetlerine katılmak için dokunulacak büyük butonlar içeriyor.

xbox windows

Bu eklemeleri görmek güzel olsa da, bir ROG Ally üzerinde Xbox uygulamasıyla gezinmek hâlâ zor olabilir. Yan çubuğa erişmek, sayfada aşağı doğru gezindikten sonra zorlaşabiliyor ve belirli bir ögeyi vurgulamadığınız sürece veya sayfanın en üstünde değilseniz yan çubuğa sola doğru gezinerek ulaşamayabilirsiniz.

Microsoft, Windows’ta genel el cihazı deneyimini iyileştirmek için daha çok yol katetmeli ancak bir PC Game Pass abonesiyseniz ve Windows el cihazına sahipseniz, Windows ekibi işletim sisteminde kontrol cihazı gezinmesine odaklanmadan önce bazı erken iyileştirmeler alıyorsunuz.

Bu güncellemeler, kullanıcıların el cihazlarından oyun deneyimlerini daha rahat ve verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Xbox uygulamasının bu yeni özellikleri, oyun içi dinamikler ve sosyal etkileşimler açısından da önemli gelişmeler sunuyor. Uygulama, Microsoft’un kullanıcı deneyimini sürekli olarak nasıl geliştirdiğinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER