Teknoloji

Microsoft 365 Copilot yapay zekâ asistanını kurumsal müşterileriyle buluşturmaya başladı

microsoft 365 copilot

Microsoft 365 Copilot adını taşıyan yapay zekâ asistanını bazı kurumsal müşterilerinin kullanımına sundu. Kurumsal müşterilerin bu yeni yapay zekâ asistanından yararlanabilmesi için en az 300 kullanıcı taahhüdünde bulunmaları ve kullanıcı başına 30 dolar ödemeleri gerekiyor. Kısacası şirketlerin kasasından 9000 dolar ekstra para çıkması gerekiyor. Yazılım devine telefon yoluyla ulaşarak kayıt yaptıran kurumsal müşteriler, Microsoft’un güçlü asistanıyla Office belgelerini farklı bir şekilde oluşturabilecek ve düzenleyebilecek.

Ekstra para ödeyen şirketler belge özetlemek, e-posta yazmak, notlardan plan hazırlamak ve hatta Excel analizini geliştirmek için Microsoft 365 Copilot’u kullanabilecek. Son birkaç aydır 600’den fazla kurumsal müşteri, 365 Copilot’u ücretli bir erken erişim programı kapsamında test ediyor.

Microsoft, yüksek giriş fiyatına rağmen kurumsal müşterilerin 365 Copilot’a akın edeceği konusunda bir hayli umutlu. Forrester Research, 2024’te 6.9 milyon ABD’li bilgi sektörü çalışanının 365 Copilot’u kullanmasını öngörüyor.

Microsoft 365 Copilot için bir tür “ön sipariş etkinliği” yapıyor

365 Copilot’un kapıları açılmış olsa da, mevcut durumun bir ön sipariş etkinliği olduğunu söylemek gerekiyor. Pek çok kişi, Microsoft’un yeni yapay zekâ asistanına hemen erişemiyor. Microsoft 365’in ürün pazarlamasından sorumlu kıdemli direktörü TJ Devine, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Kurumsal müşteriler, Microsoft 365 Copilot’u satın almak için Microsoft hesap temsilcilerini arayabilir. Halihazırda Microsoft 365 E3 ve E5’e (veya Business Standard / Premium) sahip olan müşteriler, Bing Chat Enterprise’ı bugün kullanmaya başlayabilir.”

microsoft 365 copilot

Microsoft’un geçtiğimiz eylül ayında 365 Copilot’u büyük bir heyecanla sergiledikten sonra daha sessiz bir çıkışı tercih etmesinin sebebinin bu olduğu söylenebilir. Şimdilik yalnızca Microsoft 365 E3 ve E5 ticari aboneleri Microsoft 365 Copilot’u satın alabiliyor. Hâlâ Office 365 planlarında olan bazı aboneleri ve hatta Microsoft 365 İş Standardı ve İş Ekstra aboneleri de kapsam dışı kalıyor. Microsoft 365 Aylık Kurumsal Kanal kullanıcıları ise aralık ayına kadar Copilot özelliklerine erişemeyecek.

İLGİLİ HABERLER