Teknoloji

Microsoft Copilot, yeni Windows 11 güncellemesi ile geliyor

microsoft copilot

Microsoft, 26 Eylül’de dağıtıma çıkacak olan yeni Windows 11 güncellemesiyle birlikte gelecek birleşik Copilot deneyimini duyurdu. Artık “Microsoft Copilot” adı verilen “günlük AI yardımcısı,” en çok kullandığınız uygulamalar ve deneyimler arasında, Windows 11 masaüstü, Microsoft 365, Outlook, Edge tarayıcı ve Bing dahil olacak şekilde “sorunsuzca kullanılabilir” hale getirilecek.

Microsoft Copilot: Yeni nesil yapay zekâ ve kişisel asistan tecrübesi

Microsoft’un tüketici grubu baş pazarlama sorumlusu Yusuf Mehdi, Copilot’u kullanıcı ile teknoloji arasında “bir el sıkışma” olarak nitelendiriyor ve ihtiyacınız olduğunda kullanılabilir olduğunu belirtiyor.

Konuyla ilgili olarak Mehdi’nin kaleme aldığı bir blog yazısında: “Copilot, webin bağlamını ve zekasını, iş verilerinizi ve PC’nizde şu anda ne yaptığınızı dahil etme konusunda eşsiz olacak. Geliştirilmiş gizlilik ve güvenlikle daha iyi bir yardımcı sunacak. Basit ve sorunsuz bir deneyim olacak; Windows 11, Microsoft 365, Edge ve Bing ile olan web tarayıcımızda mevcut olacak. Uygulama olarak çalışabilir veya ihtiyaç duyduğunuzda sağ tıklama ile kendini gösterebilir.” ifadeleri yer aldı.

Güncellenmiş Copilot, 26 Eylül’deki bir Windows 11 güncellemesiyle birlikte tanıtılacak. Masaüstünde mevcut olacak ve Windows Key + C klavye kısayolu veya sağ tıklama ile başlatılabilecek. Copilot markalı AI özellikleri, Photos ve Paint de dahil olmak üzere Windows 11’in birçok varsayılan uygulamasında ortaya çıkacak.

Microsoft Copilot, çeşitli izinlerle birlikte, takviminizden, e-postanızdan, belgelerinizden ve daha fazlasından veri çekebilecek. Metinler ve e-postalar oluşturmanıza yardımcı olacak ve Outlook gibi uygulamalarda gerçek zamanlı önerilerde bulunabilecek. Ayrıca, akıllı telefonunuzdaki Bing Mobile ve Edge’den bağlam çekebilecek.

Microsoft Copilot, masaüstü deneyiminin bir bölümünü sesli veya metin komutlarıyla kontrol etmenize olanak sağlayacak. Örneğin, bir video, pencereleri düzenleyerek, karanlık modu açıp kapatırken, belirli Spotify çalma listelerini başlatırken, minimal mimarili yapılar hakkında confident-sounding paragraflar oluştururken ve fotoğraf arka planlarını kaldırırken gösterildi. Şu an bir adım önde olan Başlat menüsü metin kutusu genellikle ya bilgisayarda ilgili dosyaları ve ayarları bulmakta başarısız oluyor ya da işi Bing’e devrediyor ve web’de de bir şey bulunamıyor.

Kısacası, Microsoft Copilot gerçekten beklendiği gibi bir değişim yaratır mı merak konusu olsa da, yapay zekanın ofis ortamında ve günlük işlerimizde nasıl daha fazla yer alabileceği konusunda önemli bir adım. Bu, yeni bir dönemin habercisi olabilir: daha dahili, daha ayrıştırılmış ve kişiselleştirilmiş bir dijital asistan deneyimi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER