Teknoloji

Nintendo Mario Kart Tour’un çıkışını erteledi

mario kart tour

Nintendo‘nun mobil açılımının en yeni halkalarından biri olan Mario Kart Tour, geçtiğimiz yıl duyurulmuştu. iOS ve Android’de oyuncularla buluşacak olan oyunun 2019’un mart ayında yayınlanması planlanmıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve Nintendo oyunun çıkışının ertelendiğini açıkladı.

Gecikmenin oyuncular ve Nintendo için kötü haber olduğu bir gerçek. Ancak gecikmenin fazla uzun olmaması bir nebze de olsa teselli veriyor. Mario Kart Tour’un çıkışını yaza erteleyen Nintendo, bunun oyunun yüksek standartlarının karşılanması amacıyla alınan bir karar olduğunu belirtti.

Nintendo, konuya ilişkin kararı son finans raporunda şu şekilde açıkladı: “Mario Kart Tour’un mevcut mali yıl içinde yayınlanması planlanıyordu. Ancak uygulamanın kalitesini artırmak ve çıkışın ardından sunulacak içerik seçeneklerini genişletmek adına oyunun çıkışını 2019 yazına erteledik.”

Mario Kart Tour hakkında hâlihazırda başka detay bulunmuyor. Oyunun mobil cihazlardaki oynanabilirliği de belirsizliğini koruyor. Nintendo’nun, tıpkı Super Mario Run’da olduğu gibi, kontrolleri en sade seviyede ve minimumda tutması bekleniyor. Direksiyon yönetiminin ise hem cihazı hareket ettirerek hem de ekran üstü butonlarla yapılması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER