Teknoloji

Magic Leap eski Microsoft yöneticisini CEO’luğa getirdi

magic leap peggy johnson

Karma gerçeklik başlıkları üreticisi Magic Leap, bir süredir beklenen yeni CEO duyurusunu sonunda yaptı. Şirket, Microsoft’un iş geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Peggy Johnson’un 1 Ağustos’tan itibaren CEO’luk görevini üstleneceğini açıkladı.

Magic Leap’in yeni CEO’su, 30 yılı aşkın bir tecrübeye sahip. Elektrik mühendisliği eğitimi alan Johnson, 24 yıl boyunca görev yaptığı Qualcomm’da önemli yönetim görevleri üstlenmişti. 2014’te Microsoft’a transfer olan tecrübeli yönetici, son görevinde “Microsoft’un dünya genelindeki iş ortakları ve işletmelerle olan ilişkilerinin geliştirilmesinden” sorumluydu. Johnson, Microsoft’un M12 isimli kurumsal girişim fonunun da yönetimini üstlenmişti.

Johnson, Magic Leap’teki yeni macerasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “CEO olarak Magic Leap’in oyun değiştiren teknolojisini farklı endüstri ve ölçeklerdeki şirketlere ulaştıracak güçlü ve sürekli ilişkiler kurmayı hedefliyorum.”

Johnson, Magic Leap’in CEO’luğunu görevi bırakacağını mayıs ayının sonlarında açıklayan Rony Abovitz’ten devralacak. Şirket, bu yıl içinde 1000 çalışanıyla yollarını ayırma kararı almış ve 600 kişiyi işten çıkardıktan sonra gelen 350 milyon dolarlık yatırımın ardından işten çıkarmaları durdurmuştu.

Magic Leap, son kullanıcı tarafında aradığını bulamadığı için odak noktasını kurumsal pazara çevirmişti. Şirketin kendisine bir alıcı aradığına dair haberler gündeme gelse de, şimdilik bu konuda kayda değer bir gelişme yaşanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER