Teknoloji

Magic Leap’e 350 milyon dolarlık hayat öpücüğü

magic leap

Karma gerçeklik başlığı üreticisi Magic Leap, bir süredir zor zamanlardan geçiyor. Geçtiğimiz yılki düşük satışların üzerine bu yıl koronavirüs salgınının da eklenmesiyle birlikte işler şirket için daha da sıkıntılı hâle gelmişti. Bu sıkıntılar, Magic Leap’in geçtiğimiz ay içinde giriş seviyesindeki 1000 çalışanıyla yollarını ayırma kararı almasına neden olmuştu.

Magic Leap’in uzun süredir beklediği müjde, en karanlık anda gelmişe benziyor. The Information ve Business Insider‘da yer alan haberlere göre, şirketin CEO’su Rony Abovitz, mevcut ve yeni yatırımcılardan toplamda 350 milyon dolarlık bir yatırım alındığını açıkladı. Abovitz, bu haberi şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-postayla duyurdu.

Bu yatırımla birlikte Magic Leap’teki işten çıkarmalar da durduruldu. Kararın açıklanmasının ardından kaç kişinin işini kaybettiği bilinmiyor. Yine de, kalan çalışanların işlerinin bir süre daha güvende olduğu söylenebilir.

Magic Leap, son yıllarda yaşadığı sıkıntılara rağmen, yola hızlı bir başlangıç yapmış ve karma gerçeklik başlığı için 2.6 milyar dolar yatırım almayı başarmıştı. Ne var ki, bu yatırımlar henüz ticari açıdan bir başarıya dönüşmüş değil. Odak noktasını kurumsal pazara çeviren Magic Leap’in kendisine bir alıcı aramaya başladığına dair haberler de mart ayında gündeme gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER