Teknoloji

Magic Leap yeniden yapılanmaya gidiyor, 1000 çalışanıyla yollarını ayırıyor

magic leap one

Karma gerçeklik şirketi Magic Leap, yeniden yapılanma planı çerçevesinde 1000 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Şirket, yeni dönemde son kullanıcıya yönelik ürünler geliştirmeyi de bırakacak.

Yeniden yapılanma planını ilk olarak Bloomberg gündeme getirirken, Magic Leap’in internet sitesinde yayınlanan bir açıklamayla Bloomberg’in haberi doğrulandı. Şirketin açıklamasında işten çıkarılacaklar için kesin bir sayı verilmedi. Ancak CEO Rony Abovitz, işten çıkarmaların şirketin tüm kademelerini kapsayacağının altını çizdi.

Bloomberg’in haberinde Magic Leap’in iş gücünde neredeyse yüzde 50’lik bir kesinti yapmanın yanı sıra son kullanıcı odaklı ürünler geliştirmekten de vazgeçeceği belirtiliyor. Bu ürünler arasında oyunlar ve eğlence uygulamaları da bulunuyor. Kurumsal ürün ve uygulamalara odaklanacak olan Magic Leap’in ismi açıklanmayan bir sağlık şirketiyle iş birliğine gidebileceği konuşuluyor.

Magic Leap’in kurumsal pazara yöneldiğini doğrulayan Abovitz, şu ifadeleri kullandı: “Ekonomik ortamda yaşanan son değişiklikler sermayeyi ve uzun vadeli yatırımlara yönelik iştahı azaltmış durumda. Kısa vadeli gelir fırsatları hâlihazırda kurumsal tarafta mevcut.”

Magic Leap’in bir süredir devam eden bir değişimin bu kararla iyiden iyiye hızlandığı söylenebilir. 2010’dan bu yana neredeyse 2 milyar dolar yatırım alan şirket, geçtiğimiz yıl sanal gerçeklik başlığında kurumsal müşterilere yönelik bazı değişikliklere gitmişti. Küresel koronavirüs salgınının başlamasının ardından şirket, uzaktan çalışma için 2300 dolarlık Magic Leap One’ın promosyonuna ağırlık vermişti.

Magic Leap’in geleceği belirsiz olsa da, şirket Magic Leap 2 adını taşıyan yeni sanal gerçeklik başlığının geliştirme çalışmalarına hâlâ devam ediyor. Abovitz, şirketin planladığı değişimi duyurduğu blog yazısını şu sözlerle tamamladı: “Şirketlerin karşı karşıya kaldığı zorlu koşullar, bizimkiler gibi teknolojilere olan ihtiyacı artırıyor. Biz de şu anda Magic Leap’in teknolojik platformunun kurumsal pazardaki değerini artıracak; gelir getirecek stratejik işbirlikleri için görüşmelerimize devam ediyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER