Teknoloji

Magic Leap CEO’su Rony Abovitz görevi bırakıyor

Magic Leap One karma gerçeklik başlığı yurt dışında satışa sunuldu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Artırılmış gerçeklik şirketi Magic Leap, bir süre önce çok sayıda çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı. Ancak son tablo, şirketin sıkıntılı gidişatı bir nebze de olsa durdurmayı başarabildiğini gösteriyor.

Magic Leap’in 350 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığı ve işten çıkarmaların durdurulduğu haberi geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Bu habere dair resmi açıklama da sonunda geldi. Magic Leap’in CEO’su Rony Abovitz, önemli bir yeni yatırım turunun tamamlandığını ve şirketin yeni stratejik ortaklıklar kurmak konusunda da olumlu bir ivme yakaladığını belirtti.

Ancak bu iyi haberle birlikte bir değişimin duyurusu da yapıldı. Abovitz, Magic Leap’in CEO’luğundan ayrılacağını açıkladı: “Yönetim kuruluyla konuşarak yeni bir CEO için dpğru zaman olduğuna karar verdik. Bu yeni CEO, bize kurumsal pazara odaklanma planımızda öncülük edecek. Adaylarla bir süredir görüşüyoruz. Kısa süre içinde bu konuda sizinle daha fazla bilgi paylaşmayı istiyorum.”

Magic Leap ilk etapta son kullanıcıya yönelik ürünler üreten bir şirket olarak yola çıkmıştı. Ancak rotanın kurumsal pazara kırılması, CEO değişikliğini de anlamlı kılıyor. Abovitz, yönetim kurulu seviyesinden şirketin yönetimine ve stratejisine katkı vermeyi sürdüreceğini de belirtti. Dolayısıyla tam anlamıyla bir ayrılığın söz konusu olmadığını ifade etmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER