Teknoloji

M1 Max işlemcili MacBook Pro’da sanal turbo düğmesi olacak

m1 max 16 inç macbook pro

Apple, yeni M1 Max işlemcili MacBook Pro’yu bir canavar makine olarak düşünmenizi istiyor. Yeni Mac’lerde birlikte gelecek olan macOS Monterey, bu makinedeki donanımın tam potansiyelini ortaya çıkaracak.

MacRumors’a katkıda bulunan yazarlardan Steve Moser, işletim sisteminin son beta sürümünde kaynak yoğun görevleri daha iyi desteklemek için performansı optimize edebilen ve görünüşe göre bunu telafi etmek için fanı çalıştırabilen yeni bir “Yüksek Güç Modu” keşfetti. Apple, MacRumors’a modun bulunduğuna dair bir onay geçti.

Bazı güçlü dizüstü bilgisayarlarda fiziksel bir turbo düğmesi veya anahtarı bulunur. Apple da buna benzer bir yöntemi deneyecek gibi görünüyor.

MacRumors, yeni özelliğin M1 Max işlemcili 16 inç MacBook Pro‘ya özel olduğunu, ancak bu çiple 14 inç MacBook Pro’yu yapılandırmanın mümkün olduğunu bildiriyor. Ayrıca görünüşe göre, bu özellik M1 Pro veya ilk M1 modelleriyle çalışmayacak, bu nedenle başlangıç fiyatı 35.599 TL ve üzeri olan dizüstü bilgisayarlara has bir özellik olacak.

Bu Yüksek Güç Modunun ek performansın kilidini açıp açmadığını veya şirketin tanıtım etkinliğinde uzun süre boyunca iddia ettiği sonuçları görmenin gerçekten gerekli olup olmadığını görmek ilginç olacak. Apple’ın geçmişte, örneğin 2018’de, bir Core i9 işlemcili MacBook Pro’nun sürekli yük altındayken Core i7 sürümünden daha yavaş çalışması gibi, termal kısma ile ilgili bir sorunu olmuştu. Apple bu sorunun bir hatadan kaynaklandığını söylemiş ve bir güncelleme ile düzeltmişti.

Apple bu günlerde termal unsurlara çok dikkat ediyor. 2020 model M1 MacBook Air ve 2020 model M1 MacBook Pro arasındaki en büyük fark bir fandı ve bu anlamlı bir farktı. Çünkü ekstra termal boşluk payı, Pro’nun en yüksek performansı daha uzun süre koruyabileceği anlamına geliyordu. Bu neden yüksek güç modunun 16 inç modele özel olması şaşırtıcı gelmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER