Teknoloji

16 inç MacBook Pro yenilendi, işte özellikleri ve Türkiye fiyatı

16 inç macbook pro

Apple, hem tasarım hem de performans açısından önemli bir sıçrama vadeden yeni 16 inç MacBook Pro’yu tanıttı. Bu model, Apple’ın sekiz “yüksek performanslı” çekirdeğe ve iki “yüksek verimli” çekirdeğe sahip yeni 10 çekirdekli işlemcileri olan M1 Pro ve M1 Max ile yapılandırılabiliyor. Modeller gelecek hafta gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle 28 bin 999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

16 inç MacBook Pro’nun kasası yenilenen bir tasarımla geliyor. Cihaz 2.13 kilogram ağırlık ve 16.8 mm kalınlık gibi değerlere sahip bir kasayla geliyor. Ekranı ise köşeden köşeye 16.2 inç uzunluğa sahip. Touch Bar’ın yerini fiziksel tuşlar alırken sağ tarafta Thunderbolt 4 bağlantı noktasına ek olarak bir HDMI bağlantı noktası var. Solda ise bir kulaklık jakı ve iki Thunderbolt 4 bağlantı noktasına ek olarak bir SD yuvası var. Apple’a göre bu, bir Mac dizüstü bilgisayarda şimdiye kadar gördüğümüz en fazla bağlantı seçeneği niteliğini taşıyor.

16 inç MacBook Pro MagSafe 3 ile geliyor

MagSafe 3 sürümüyle MacBook Pro’ya geri dönen MagSafe, güncellenen tasarımıyla sisteme her zamankinden daha fazla güç sağlanmasını destekliyor. MacBook Pro’yu koruyan MagSafe 3 sayesinde şarj kablosu hızlı ve kolay bir şekilde takılabiliyor. Mac’e ilk kez gelen hızlı şarj özelliği ise yalnızca 30 dakikada yüzde 50 şarj seviyesine ulaşılmasına imkan veriyor. Kullanıcılar M1 Pro ile aynı anda iki adede kadar Pro Display XDR, M1 Max ile üç adede kadar Pro Display XDR ve bir 4K TV bağlayabiliyorlar. MacBook Pro kablosuz bağlantı için Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.0 desteği veriyor.

İlk MacBook Pro 16, Kasım 2019’da piyasaya çıkmıştı. Önceki 15 inç MacBook Pro’lara çok benzer bir tasarıma sahipti ve Intel’in 9. Nesil işlemcileri tarafından destekleniyordu. Bu cihazların sahipleri performansına ek olarak klavyesini ve ses kalitesini övmüştü. Ancak bağlantı seçenekleri sınırlıydı, her iki yanında ikişer adet Thunderbolt portu bulunuyordu.

Yeni MacBook Pro’da 1080p FaceTime HD kamera yer alıyor. Bugüne kadar bir Mac dizüstü bilgisayarda bulunan en iyi kamera olma özelliğini taşıyan bu kamera, çözünürlüğü ve loş ışık performansını iki katına çıkarıyor. Kamera sistemi; M1 Pro ve M1 Max çiplerdeki güçlü görüntü sinyali işlemcisinden (ISP) ve Neural Engine’dan yararlanarak video kalitesini bilişimsel video ile artırıyor. Böylece kullanıcılar daha doğal cilt tonlarıyla daha net görünüyorlar.

Üst düzey ses deneyimi sunan yeni MacBook Pro, daha da düşük gürültü tabanına sahip olan, sektör lideri, stüdyo kalitesindeki mikrofonlarıyla daha net görüşmeler ve ses kayıtları yapılmasını sağlıyor. Daha net bir ses aralığı sunan iki adet tweeter ve dört adet force-cancelling özellikli woofer’dan oluşan yüksek kaliteli altı hoparlörlü ses sistemi, yüzde 80 daha fazla bas sunuyor. Uzamsal ses desteği de veren ses sistemi, çok yönlü ve üç boyutlu bir dinleme deneyimi yaratıyor. Böylece kullanıcılar müzik dinlerken veya Dolby Atmos formatında film seyrederken sinematik bir deneyim yaşıyorlar. Bütün bu özellikler, bugüne kadar bir dizüstü bilgisayarda bulunan en iyi ses sistemini meydana getiriyor.

M1 Pro ve M1 Max çipe sahip yeni MacBook Pro modelleri bugünden itibaren  apple.com/store sayfasından ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebiliyor. Yeni modeller 26 Ekim Salı gününden itibaren müşterilere gönderilmeye başlayacak ve belirli Apple Store’lar ile Apple Yetkili Satıcılarında satışa sunulacak. Yeni 14 inç MacBook Pro modeli 23.499 TL’den ve eğitime özel 22.089,07 TL’den; 16 inç MacBook Pro modeli ise 28.999 TL’den ve eğitime özel 26.679,08 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Diğer teknik özelliklere, yapılandırma seçeneklerine ve aksesuarlara apple.com/tr/mac sayfasından ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER