Teknoloji

Line Clova adını taşıyan bir dijital asistan geliştiriyor

line clovaJaponya merkezli mesajlaşma uygulaması Line, özellikle Asya’da büyük bir popülariteye sahip. Bu popülarite sayesinde basit bir sohbet uygulamasından tam teşekküllü bir mobil operatöre dönüşen şirket, şimdi elindeki kaynakları yeni ufuklara yelken açmak için kullanıyor. The Financial Times’ta yer alan habere göre, Line Clova adını taşıyan bir dijital asistan üzerinde çalışıyor.

Clova, Google Assistant ve Amazon Alexa gibi dijital asistanlarla rekabet içine girecek. Line’ın Clova’yı kendi üretimi hoparlörlere yerleştireceği söyleniyor.

Clova’nın yaz mevsiminin başlarında hazır hâle gelmesi planlanıyor. Platformu Sony ve LG’nin yardımlarıyla geliştiren Line, dijital asistanın mesajlaşma servisi için “sıradaki doğru adım” olduğuna inanıyor. Platform kullanıcılarına bir dijital asistandan bekledikleri özellikleri sunacak. Haberlere, hava durumuna ve takvimlere hızlı erişim ve çevrim içi alışveriş imkanı söz konusu özellikler arasında bulunuyor. Line Clova’nın karmaşık soruları da yanıtlayabileceğini, aynı zamanda yüz tanıma özelliklerine de sahip olacağının altını çiziyor.

Clova üçüncü taraf uygulama ve cihazlarla da uyumlu çalışacak şekilde tasarlandı. Ancak dijital asistan ilk olarak “Wave” isimli akıllı hoparlör ve “Face” adını taşıyan akıllı ekranda kullanılacak. Wave akıllara Google Home’u getirirken, Face hakkında şimdilik fazla detay paylaşılmadı. Clova’nın zaman içinde başlıklarda ve diğer üçüncü taraf ürünlerde kullanılması bekleniyor.

Line Clova ile Asya’da Amazon ve Google’a üstünlük sağlamayı amaçlıyor

Line, yeni dijital asistanıyla Amazon ve Google’a Asya’da üstünlük sağlamayı hedefliyor. Clova uygulaması ve Wave hoparlör ilk olarak önümüzdeki yaz Japonya ve Güney Kore’de kullanıcılarla buluşacak. Bu iki ülkeyi şirketin diğer büyük pazarları Tayland ve Endonezya izleyecek.

İLGİLİ HABERLER