Teknoloji

Meta yapay zeka ile gerçek zamanlı görüntü geliştirme özelliğini WhatsApp’a getirdi

whatsapp web

Meta, ABD’deki WhatsApp kullanıcılarının yapay zeka ile gerçek zamanlı görüntü oluşturmasını mümkün hâle getiriyor. Söz konusu özellik ilk etapta beta etiketiyle sunuluyor. Meta AI ile sohbet ekranında metinden resme bir istem yazmaya başladığınızda, oluşturmak istediğiniz şey hakkında daha fazla ayrıntı ekledikçe görüntünün nasıl değiştiğini göreceksiniz.

Meta tarafından paylaşılan örnekte bir kullanıcı, “Mars’ta bir futbol maçı hayal et” istemini yazıyor. Oluşturulan görüntü, tipik bir futbolcudan Mars manzarasındaki tüm futbol sahasını göstermeye hızla dönüşüyor. Betaya erişebilen kullanıcılar, Meta AI ile bir sohbet başlatıp sonrasında da “Imagine” (Hayal et) kelimesiyle bir komut istemi başlatarak bu özelliği deneyebiliyor.

whatsapp yapay zeka

Ayrıca Meta, Llama 3 modelinin artık “daha keskin ve daha kaliteli” görüntüler üretebildiğini ve metin göstermede daha iyi olduğunu söylüyor. Buna ek olarak, Meta AI’dan sağladığınız görsellere animasyon eklemesini de istenebiliyor. Böylece bunlar arkadaşlarla paylaşılabilecek GIF animasyonlarına dönüştürülebiliyor.

WhatsApp dışında Meta AI internet sitesi üzerinden de yapay zeka ile görüntü oluşturulabiliyor

WhatsApp’ın dışında Meta AI’ın internet sitesi üzerinden de yapay zeka ile görüntü oluşturulabiliyor. Ancak bunun da sadece ABD’de kullanılabildiğini belirtmek gerekiyor. Yeni özellik, WhatsApp, Instagram, Facebook ve Messenger da dahil olmak üzere Meta’nın tüm uygulamalarında AI özelliklerinin daha geniş bir şekilde kullanıma sunulmasının bir parçası olarak sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER