Teknoloji

Google Home birden fazla kullanıcı hesabını destekleyebilir

google homeGoogle’ın akıllı hoparlörü Google Home, kullanıcılarından ve deneyenlerden genellikle olumlu yorumlar alıyor. Ancak bu durum ortada şikayet edilen bir nokta olmadığı anlamına gelmiyor. Kullanıcılarının sesine kulak veren Google, en çok şikayet edilen konulardan birine çözüm getirebilir.

Android Police sitesi, Google’ın Home uygulamasının son sürümünde şirketin çoklu hesap desteği sunabileceğini gösteren bazı işaretleri ortaya çıkardı. Söz konusu kodda cihazın kullanıcının sesini tanıyabileceğine ve eğitilmesi gerektiğine dair bazı referanslar da bulunuyor. Bu da akıllı hoparlörde kullanıcı değişiminin ses tanıma özelliği çerçevesinde gerçekleştirilebileceğini düşündürüyor.

Google’dan henüz konuya ilişkin detaylı bilgi verilmiş değil. Ancak şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Google Home için yeni deneyimlerin geliştirilmesine devam edildiği, ancak şu an için ortada paylaşılacak bir güncellemenin olmadığı belirtildi.

Google veya akıllı hoparlör üreten başka bir şirketin söz konusu özellik üzerinde çalışmıyor olması kulağa pek mantıklı gelmiyor. Hâli hazırda akıllı hoparlörlerdeki en önemli kısıtlama olarak birden fazla kullanıcı hesabının desteklenmemesi ön plana çıkıyor. Daima açık bir dijital asistana erişebilmek önemli bir kolaylık olsa da, komutların başka bir kullanıcı hesabına eklenmesi bu deneyimin değerini düşürüyor. Mevcut akıllı hoparlörler şu an için tek kullanıcı hesabını destekliyor.

Google Home çoklu hesap desteğiyle daha cazip bir ürüne dönüşebilir

Google’ın çoklu hesap desteği için hazırlık çalışmalarında henüz ilk aşamalarda olabileceğini ve bu desteğin hiç sunulmamasının da ihtimaller dahilinde olduğunu unutmamak gerekiyor. Yine de, bu desteğin Google Home’u çok daha cazip bir ürüne dönüştüreceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER