Teknoloji

Meta AI için uzun süredir beklenen Llama 3 tabanlı güncelleme dağıtımda

meta ai

Meta, yapay zeka asistan platformu Meta AI için bir süredir beklenen Llama 3 tabanlı büyük güncellemeyi duyurdu. Şirket, Meta AI’ın artık ücretsiz kullanılabilecek en akıllı yapay zeka asistanı olduğun belirtiyor. Meta’nın örnek kullanım senaryoları arasında sınav çalışmaları, akşam yemeği ya da gece eğlencesi planlamasını sayıyor.

Meta AI’ın kapsama alanı her geçen gün genişliyor. Kısa süre önce Instagram DM’lerinde test edilen sohbet botuna Facebook Messenger, Facebook’un ana sayfası ve WhatsApp üzerinden de erişmek mümkün olacak. Sohbet botunun meta.ai adresi üzerinden erişilen ve giriş bilgisine ihtiyaç duymayan bir web portalı da mevcut. Ray-Ban akıllı gözlüklerde sunulan yapay zeka entegrasyonu, yakında Quest sanal gerçeklik başlığını da kapsama alanına alacak.

Meta yenilenen Meta AI’ın artık görüntü oluşturma konusunda çok daha hızlı olduğunu ve kullanıcılar yazdıkça görüntü üreteceğini belirtiyor. Buna ek olarak, özel animasyonlu GIF’ler de oluşturulabiliyor. Şirketin farklı ırklardan insan görüntüleri oluşturma konusunda da başarılı olması umut ediliyor. Zira pek çok yapay zeka sistemi bu konuda problemler yaşayabiliyor.

Meta AI daha fazla ülkede kullanıma sunuluyor

Meta AI, son güncellemesiyle birlikte ABD dışında çok sayıda ülkede kullanıma sunuluyor. Bunlar arasında Avustralya, Kanada, Gana, Jamaika, Pakistan, Uganda yer alıyor. Ancak şu an için sadece İngilizce dil desteğinin mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

Şirket güvenlik ve emniyet konusunda Llama 3’ün, Llama 2’ye kıyasla genişletilmiş bir veri seti üzerinde eğitildiğini söylüyor. Buna ek olarak, şirket eğitim yapılabilecek uzun belgeler oluşturmak için sentetik veriler kullandı. Meta, chatbot’un silahlar, siber saldırılar ve çocuk istismarı hakkındaki konuşmalar gibi riskli alanları nasıl ele alacağını görmek için bir dizi değerlendirme yaptığını ve gerektiği gibi ayarlandığını söyledi.

İLGİLİ HABERLER