Teknoloji

LG katlanabilir telefonlara rakiplerinden farklı yaklaşıyor

lg katlanabilir telefon

LG katlanabilir telefon furyasına rakiplerinden daha farklı şekilde yaklaşıyor. Samsung ve Huawei gibi üreticiler, katlanabilir ekranlı ilk telefonlarını geçtiğimiz şubat ayında sergilemişti. LG ise aynı dönemde ikinci ekranı ekstra bir aksesuar olarak sunan V50 ThinQ modelini tanıtmıştı.

LG, 2019 Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC 2019) önce katlanabilir telefonun tamamen plan dışı olmadığını belirtmişti. Şirket, bu konuda önemli noktanın ise ürünün ticari bir anlam taşıması olduğunun altını çizmişti. LetsGoDigital sitesi tarafından paylaşılan bir patent dosyası; LG’nin bir kez değil, iki kez katlanan bir ekran tasarladığını gösteriyor.

Mart ayında Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) sunulan patent dosyası, Z Tipi bir katlanabilir telefonu işaret ediyor. Patent dosyasındaki çizimlere göre, ana ekran açıldığında sol tarafında üçüncü bir ekran ortaya çıkıyor. Bu üçüncü ekran, cihaz katlandığında ana ekran işlevini üstleniyor gibi görünüyor. Daha büyük olan ekran ise kendi içine katlanıyor.

Gizemli cihazın patent dosyası, kavisli kenarları ve çift arka kamerayı da gösteriyor. Z Tipi katlanabilir telefonla ilgili olarak bunun dışında başka bilgi bulunmuyor. Ne zaman tanıtılacağı bilinmeyen telefona dair iddialara biraz da temkinli yaklaşmak gerekiyor. Zira bu tarz patentlerin hiçbir zaman gerçek ürünlere dönüşmemesi de örneklerine rastlanan bir durum.

LG, CES ve IFA gibi etkinliklerde tanıtacağı cihazları hakkında daha önce çeşitli ipuçları veren bir şirket. Ancak IFA’nın başlamasına kısa bir süre kalmasına rağmen, Güney Koreli üretici sessizliğini büyük ölçüde koruyor. LG, IFA 2019 etkinliğiyle ilgili olarak şimdilik sadece bir video paylaştı.

Söz konusu videoda, şubatta tanıtılan LG V50 ThinQ’ya benzeyen çift ekranlı katlanabilir bir telefon görülüyor. Ancak bu cihaz, dış ekranıyla selefinden daha farklı bir yerde duracağa benziyor. Bu dış ekranın patent dosyasında görülen üçüncü ekrana kıyasla daha küçük olduğunu belirtmekte de fayda var.

LG katlanabilir telefon dışında cihazlar da tanıtabilir

LG, katlanabilir telefon dışında başka cihazlar üstünde de çalışıyor gibi görünüyor. Bunlardan biri olarak gösterilen LG G8x‘in şirketin ekrana yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısına sahip ilk telefonu olacağı söyleniyor. Bu iddiaların doğruluğunu görmek içinse IFA 2019’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER