Teknoloji

LG’den yeni bir çift ekranlı telefon sinyali

lg v50 thinq
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung ve Huawei, Galaxy Fold ve Mate X modelleriyle katlanabilir telefon dönemine öncülük etmek için yarışıyor. LG ise farklı bir yol benimsemişe benziyor. Güney Koreli şirket, ekranı katlamak yerine ekran sayısını artırmayı tercih ediyor gibi görünüyor.

LG’nin bu yıl içinde tanıttığı V50 ThinQ, telefona ekstra ekran sağlayan bir kılıfla gelmişti. Bu kılıf takıldığında V50 ThinQ, eğreti de olsa, katlanabilir ekranlı bir telefona dönüşüyor. Çift Ekran kılıfında 6.2 inç büyüklüğünde bir OLED panel yer alıyor. Bu panel; oyun oynarken, birden fazla uygulama çalıştırırken veya fotoğraf çekerken kullanıcılara ekstra alan sağlıyor.

LG’nin bu yolculuktaki yeni durağını görmek için de çok beklemek gerekmeyebilir. Şirket tarafından IFA 2019 etkinliğinin duyurusu amacıyla yayınlanan kısa video, çift ekranlı yeni bir telefonun yolda olduğunu gösteriyor.

LG’nin videosu dikkatli biçimde izlendiğinde, ikinci ekranın boyutunun orijinal ekranla aynı olduğu görülüyor. Bunun V50 ThinQ için sunulan ikinci ekrana kıyasla bir ilerleme olduğu söylenebilir. V50 ThinQ’ya eklenen ikinci ekran boyut olarak orijinal ekrana kıyasla daha küçük. Buna ek olarak, kenar çerçeveleri de daha kalın. Yeni nesilde ikinci ekranın dışında bildirim, saat ve tarih gösterimi için küçük bir ekranın daha bulunması da muhtemel görünüyor. Telefonun adının V60 ThinQ olmasının da ihtimaller arasında olduğu söylenebilir.

LG IFA 2019 etkinliği ne zaman?

LG, IFA 2019 etkinliğini 6 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Etkinlik Türkiye saatiyle 11:00’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER