Eğlence

LG HDR10 ve Dolby Vision destekli Blu-ray oynatıcısını piyasaya sürdü

lg hdr10LG, HDR uyumluluğuna sahip UP970 Ultra HD Blu-ray oynatıcısını CES 2017’de gözler önüne çıkarmıştı. O günden beri beklenen cihaz sonunda piyasaya sürüldü. LG HDR10 ve Dolby Vision desteği taşıyan Blu-ray oynatıcısıyla en yaygın HDR standartlarını kullanıcılarına sunmuş oluyor. Blu-ray oynatıcısının bu özelliklerinden yararlanmak adına Dolby Vision HDR desteğine sahip bir televizyona da sahip olmak gerekiyor.

Dolby Vision daha yüksek parlaklık, kontrast ve daha zengin renkler vadederken; HDR10 da tüm 4K Ultra HD Blu-ray diskler, PlayStation 4 ve Xbox One S için varsayılan standart niteliği taşıyor. Netflix ve YouTube’daki içerikleri de LG’nin yeni Blu-ray oynatıcısı üzerinden oynatmak mümkün oluyor. Dolby Vision desteği içinse daha sonra yayınlanacak bir yazılım güncellemesini beklemek gerekiyor.

Hâli hazırda Dolby Vision desteğine sahip Blu-ray içeriklerin sayısı oldukça sınırlı. Çılgın Hırsız, Çılgın Hırsız 2, Hızlı ve Öfkeli 8 ve Power Rangers, Dolby Vision desteğine sahip içerikler arasında bulunuyor. Dolby, geçtiğimiz temmuz ayında içerik kütüphanesini genişletmek adına Paramount Home Media ile anlaşmaya varmıştı.

LG HDR10 ve Dolby Vision destekli Blu-ray oynatıcısını 299 dolar karşılığında satıyor

LG UP970’in ABD’deki fiyat etiketinde 299 dolar yazıyor. Ancak elini çabuk tutanlar cihaza 239.99 dolar karşılığında sahip olabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER