Eğlence

LG HDR10 ve Dolby Vision destekli Blu-ray oynatıcısını piyasaya sürdü

lg hdr10LG, HDR uyumluluğuna sahip UP970 Ultra HD Blu-ray oynatıcısını CES 2017’de gözler önüne çıkarmıştı. O günden beri beklenen cihaz sonunda piyasaya sürüldü. LG HDR10 ve Dolby Vision desteği taşıyan Blu-ray oynatıcısıyla en yaygın HDR standartlarını kullanıcılarına sunmuş oluyor. Blu-ray oynatıcısının bu özelliklerinden yararlanmak adına Dolby Vision HDR desteğine sahip bir televizyona da sahip olmak gerekiyor.

Dolby Vision daha yüksek parlaklık, kontrast ve daha zengin renkler vadederken; HDR10 da tüm 4K Ultra HD Blu-ray diskler, PlayStation 4 ve Xbox One S için varsayılan standart niteliği taşıyor. Netflix ve YouTube’daki içerikleri de LG’nin yeni Blu-ray oynatıcısı üzerinden oynatmak mümkün oluyor. Dolby Vision desteği içinse daha sonra yayınlanacak bir yazılım güncellemesini beklemek gerekiyor.

Hâli hazırda Dolby Vision desteğine sahip Blu-ray içeriklerin sayısı oldukça sınırlı. Çılgın Hırsız, Çılgın Hırsız 2, Hızlı ve Öfkeli 8 ve Power Rangers, Dolby Vision desteğine sahip içerikler arasında bulunuyor. Dolby, geçtiğimiz temmuz ayında içerik kütüphanesini genişletmek adına Paramount Home Media ile anlaşmaya varmıştı.

LG HDR10 ve Dolby Vision destekli Blu-ray oynatıcısını 299 dolar karşılığında satıyor

LG UP970’in ABD’deki fiyat etiketinde 299 dolar yazıyor. Ancak elini çabuk tutanlar cihaza 239.99 dolar karşılığında sahip olabilecek.

İLGİLİ HABERLER