Teknoloji

Amazon yapay zeka ile fotoğrafları analiz ederek kıyafet tasarlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon yapay zekaAmazon yapay zeka konusundaki çalışmalarında sıra dışı olarak nitelenebilecek bir ürüne imza attı. Şirket fotoğrafları analiz ederek kıyafet tasarlayabilen bir algoritma geliştirdi. Analiz ettiği fotoğraflardaki kıyafetlerin tarzlarını kopyalayan algoritma, farklı tasarımları birleştirerek ortaya yeni bir tasarım çıkarıyor.

Amazon son zamanlarda moda konusuna ayrı bir önem veriyor. Şirket, çevrim içi kıyafet alışverişinde bir numaralı adres olmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda şirketin kendi kıyafetlerini tasarlaması mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Amazon’un kıyafet tasarım algoritmasının altında Amazon Lab 126’nın imzası bulunuyor. Üretici Ters Ağ (GAN) adını taşıyan yeni bir teknik kullanan algoritma, bu sayede iki nöral ağın birbirine karşı çalışmasını sağlıyor. Böylelikle ortaya çıkan sonuç, tüm sistemi gelişmesini sağlıyor. Ham verilerden yardımıyla gelişen sistem, pek çok fotoğrafa bakarak bir tarz oluşturuyor.

Amazon yapay zeka ile moda alanındaki etkisini artırmayı amaçlıyor

Amazon son hamlesiyle moda alanındaki etkisini artırma yolunda teknolojik bir adım atıyor. Sistem başarılı olduğu takdirde Amazon trendleri yakından takip ederek yapay zekâ yardımıyla popüler tasarımlar oluşturabilecek. Amazon’un kapsama sahasının genişliği, şirketin günlük giyimde de büyük bir potansiyel taşıdığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER