Teknoloji

Microsoft artırılmış gerçeklik asasının patentini aldı

microsoft artırılmış gerçeklikMicrosoft yılın büyük kısmını Windows Karma Gerçeklik başlıklarının üzerinde çalışarak geçirirken, HoloLens ile ilgili planları konusunda sessiz kalmayı tercih etti. Bu yıl içinde VR hareketle kontrol cihazlarını tanıtan yazılım devi, sıra dışı bir başka ürün daha geliştirmişe benziyor. Microsoft artırılmış gerçeklik ve HoloLens için asa şeklinde bir kontrol cihazının patentini aldı.

WalkingCat tarafından ortaya çıkarılan patent dosyası, asaya benzeyen ve üzerinde butonlar, tetik ve parmak mahfazası bulunan bir aksesuarı gözler önüne seriyor.

https://twitter.com/h0x0d/status/900174091264471040

Patent dosyasındaki aksesuar, görsel açıdan Google Glass için hazırlanan Draw isimli aksesuara benziyor. Şirketin patent başvurusunu geçtiğimiz yılın haziran ayında ilk Windows Karma Gerçeklik videosunu yayınladığı gün yaptığı görülüyor. Söz konusu videoda asa benzeri cihazı çalışırken görmek mümkün oluyor. Microsoft’un farklı VR başlıklarıyla uyumlu kontrol aksesuarları üzerinde çalıştığı, bu video ve patent başvurusu sayesinde daha net biçimde anlaşılıyor.

Microsoft artırılmış gerçeklik asasını piyasaya sürmeyebilir

Microsoft’un yayınladığı videoda artırılmış gerçeklik asası HTC Vive VR ile birlikte el takibini daha doğru hâle getirmek için kullanılıyordu. Şirketin asayı doğrudan piyasaya sürmemesi ve bir referans cihaz olarak Windows Karma Gerçeklik başlıklarının üreticilerine göstermesi muhtemel görünüyor. Acer, Asus, Dell, HP ve Lenovo gibi şirketler tarafından üretilen ilk Karma Gerçeklik başlıkları 2017 bitmeden satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER