Teknoloji

LG G7’nin çıkışı için mayıs ayı işaret ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g7LG G7, 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) tanıtılması beklenen telefonlardan biriydi. Ancak etkinliğe kısa bir süre kala LG, akıllı telefon stratejisinde değişikliğe gideceğini açıklamıştı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise G7’nin tasarımının sil baştan değişeceğine dair haberler gündeme gelmişti. Buna rağmen, LG’nin MWC 2018’de G7 Neo olarak anılan bir telefonu sergilediği ortaya çıkmıştı.

Akıllı telefonun hangi isimle resmiyet kazanacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak Güney Kore medyası, telefonun çıkışı için yoğun biçimde mayıs ayını işaret ediyor. Tanıtım etkinliğinin ise nisan ayının sonlarında gerçekleştirileceği belirtiliyor. Güney Kore medyasına göre, ülkede faaliyet gösteren üç mobil operatöre yapılacak G7 sunumları da yakında başlayacak.

Essential’ın başlattığı, ancak Apple’ın iPhone X ile moda hâle getirdiği çentik akımına LG de kayıtsız kalamayacak gibi görünüyor. Hem MWC 2018’de kaydedilen videoda hem de diğer görsellerde LG’nin telefonun OLED ekranına yerleştirdiği çentik göze çarpıyor. Bu çentikte ahize hoparlörü, ön kamera ve sensörlerin bulunması bekleniyor. LG’nin kendisini yerel ve ezeli rakibi Samsung’dan ayırmak adına Apple’a daha yakın bir tasarım çizgisine çekmiş olabileceği belirtiliyor.

G7’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunması bekleniyor. Bu yonga setine 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği belirtiliyor. G7+ adını taşıyacağı söylenen versiyonda ise dahili depolama alanı kapasitesinin 128 GB olması öngörülüyor. Yapay zekâ ile desteklenen 16 megapiksel çözünürlüklü çift lensten oluşan arka kamera kurulumu, quad ses dönüştürücüsü ve 3000 mAh kapasiteli pil de telefonun diğer özellikleri arasında sayılıyor. LG G7 modellerinin Güney Kore’de 900 ila 1 milyon Kore wonu (3285 – 3670 TL) arası fiyatlar karşılığında satılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER