Teknoloji

Amazon Alexa ile tabletler üzerinden mesaj gönderilebilecek veya görüşme başlatılabilecek

amazon alexaAmazon Fire, iOS ve Android tablet sahipleri bundan böyle Amazon Alexa üzerinden mesaj gönderebilecek veya bir görüşme başlatabilecek. Böylelikle iletişim kurmak için akıllı telefona olan bağımlılık biraz daha aşağıya çekilebilecek.

Alexa barındıran Echo serisi hoparlörler geçtiğimiz yıldan bu yana birbirleriyle iletişim kurabiliyor. “Alexa, babamı ara” gibi kısa komutlarla taraflar birbirleriyle konuşmaya başlayabiliyor. Bundan böyle bu imkandan Alexa’nın da yüklü olduğu tabletlerde yararlanılabilecek. Dijital asistan, kendisine kişilere erişim izni verildiği takdirde bu görevi kolaylıkla yerine getirebilecek.

Özellik sesli görüşme ve mesajların yanı sıra video görüşmeleri de kapsıyor. Görüşmeler Wi-Fi üzerinden gerçekleştirildiği için ekstra olarak başka bir ücret daha ödemek gerekmiyor.

Amazon Alexa üzerinden görüşme başlatma özelliğinin kapsamını genişletmesinin yanı sıra The Drop In adını verdiği özelliği de tabletlere getiriyor. Bu özellik sayesinde ön onaylı kişiler listesindeki kişilerden gelen sesli ve görüntülü aramalarda hemen bağlantı kurmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER