İncelemelerManşetler

LG G2 İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android ekosisteminde Samsung, HTC ve Sony gibi şirketlerin biraz gölgesinde kalmış olan LG, geçen yıl çıkardığı Optimus G ile birlikte biraz daha göz önüne gelmeye başlamıştı. Optimus G’nin temellerinden inşa edilen Nexus 4 ile de Android fanlarına adından söz ettiren LG, geçtiğimiz ağustos ayında uzun zamandır beklenen yeni amiral gemisi LG G2’yi tanıtmıştı. Bu telefon fazla bekletmeden, tüm dünya ile aynı anda Türkiye’ye geldi. Geçmişte LG’nin amiral gemisi telefonlarının Türkiye’ye çok uzun araların ardından geldiğini görüyorduk, ancak LG G2 ile birlikte bu durum tamamen değişmiş oldu. LG G2, sahip olduğu üst sınıf özelliklere karşın 1599 TL’lik peşin satış fiyatıyla bir hayli iddialı olan, yüksek satış rakamları yakalamayı hedeflediğini belli eden bir telefon. Peki, bu telefonun gerçek dünya performansı nasıl, fiyatı kadar memnun edici mi? Cevaplar için sizi yazının devamındaki inceleme yazımıza bekliyoruz.

lg-g2-inceleme-00002

Video İnceleme

İnceleme Başlıkları
TasarımDonanımKameraYazılımPerformans, Batarya ve KullanımMultimedyaSonuç

Tasarım: Yenilikçi yaklaşımlar dikkat çekiyor

LG’nin tasarım anlamında Optimus G Pro’nun çizgisini LG G2 ile devam ettirdiğini görüyoruz. Tabii ki, daha kibar ve çekici görünümlü bir telefon için önemli adımlar atılmış. Bunların başında telefonun kenarlarının biraz daha yuvarlatılması geliyor. Böylelikle LG G2 biraz daha Samsung Galaxy S4’ü andıran hava kazanıyor, ancak aynı zamanda ergonomisi de olumlu yönde iyileştiriliyor. 5.2 inç gibi nispeten büyük bir ekrana sahip olsa da, LG G2’nin yüzey alanının böyle büyük ekrana sahip bir telefonun normalde sahip olması gereken yüzey alanına göre daha düşük olduğunu görüyoruz. Bunun sebebi de ekranın etrafını çevreleyen çerçevenin mümkün olabildiği kadar dar tutulması. LG G2 böylelikle HTC One gibi 4.7 inç ekranlı bir telefonla hemen hemen aynı yüzey alanını tutturuyor.

lg-g2-inceleme-00034

138.5 x 70.9 x 8.9 mm.’lik boyutlara sahip olan LG G2’nin kalınlığı arka panelin kavisli yapısı nedeniyle en yüksek değerine arkada orta bölümde erişiyor. Yani, telefonun kenarları biraz daha ince, bu da telefonun daha narin görünmesini sağlıyor. Zaten LG telefonun kenarlarını mümkün olabildiğince ince göstermek için çeşitli adımlar atmış, buna birazdan değineceğiz. 143 gr. ağırlığa sahip olan LG G2, ağırlığı hacme düzgün dağıtılması sayesinde elde fazla bir ağırlık yapmıyor.

lg-g2-inceleme-00032

LG G2’nin 5.2 inç ekranı ön bölümün hemen hemen tamamını kaplıyor. Ekran altında fiziksel navigasyon tuşları görmüyoruz, bu tuşların işlevleri işletim sisteminin içine entegre edilmiş. Ekranın üstünde ahize hoparlörü, LED gösterge lambası, yakınlık sensörü ve 2.1 megapiksel ön kamera yer alıyor.

Yazının başında belirttiğimiz gibi, LG G2 yüksek boyutlu ekranına karşın yüzey alanını mümkün olduğu kadar dar tutmaya çalışan bir telefon. Bu durum telefonun tek elle kullanımını kolaylaştırıyor, ancak bazı durumlarda LG G2’yi tek elle kullanırken nedense kendimizi çok rahat hissetmedik, telefonu elimizde sürekli hareket ettirme ihtiyacını hissettik. Tabii ki, bu durum LG’nin G2’yi rahat kullanılabilir hâle getirmeye yönelik çalışmalarını fazla gölgelemiyor. Normalde bir akıllı telefonda tuşların kenarlara yerleştirilmesine alışığız. LG G2’de ise radikal bir yaklaşım sergilenmiş ve telefonun olmazsa olmazları güç ve ses tuşları arkaya, kameranın hemen altına yerleştirilmiş.

lg-g2-inceleme-00011

LG’nin “Sihirli Tuş” adını taktığı güç butonu ortada yer alırken bunun üstünde ve altında da ses kademe tuşları bulunuyor. LG, akıllı telefon kullanıcılarının telefonlarını kavrarken işaret parmağının arkada boşta durduğunu farketmiş ve bunu güç ve ses kademe tuşlarını bu alana yerleştirerek değerlendirmek istemiş. Başlangıçta bu tuş dizilimine alışmanız zor gelebilir, ancak çok kısa zamanda alışacağınızı söyleyebiliriz. Üstelik LG, bu tuş yerleşimini yardıgayacaklar ve fazla tercih etmeyecekler için de bir yazılım yöntemi geliştirmiş. Ekrana çift tıklatma olayına ilerleyen bölümlerde değineceğiz. Sihirli Tuş diziliminin bir olumsuz yanı var, o da kameranın, tuş kullanımları sırasında parmak izleriyle kirletilebilir olması. Bunun dışında arkada tuş yerleşiminin kulağa kötü gelen bir tarafı yok, zamanla bu yerleşimi sevebilirsiniz bile.

lg-g2-inceleme-00016

Tuşların ince profili sağlamak amacıyla arkaya alınmış olması telefonun kenarlarını tamamen boşaltmıyor. Solda microSIM kart tepsisi; altta hoparlör, 3.5 mm. kulaklık jakı, mikrofon micro USB portu yer alıyor. Üstte de kızılötesi port ve ikinci mikrofonu görüyoruz. Arka bölümde güç ve ses kademe tuşlarının dışında 13 megapiksel kamera ve LED flaşı görüyoruz. Arka kapak yerinden çıkarılmıyor, bu da telefonun bataryasının sabit olduğu anlamına geliyor. Ayrıca microSD kart yuvası da bulunmuyor. Bu da LG G2’nin dahili hafızasıyla idare etmeniz gerekeceği anlamına geliyor.

lg-g2-inceleme-00015

LG G2’nin temel malzemesi plastik. Yumuşak ve cilalanmış hissi veren yüzey telefonun bayağılığını ortadan kaldırıyor. Ayrıca kenarlara yerleştirilmiş metal görünümlü halka da telefona hoş bir hava katıyor. Hem beyaz hem de siyah renkli modellerde arka bölümün holografik bir desenle kaplandığını görüyoruz. Ön bölümün de hemen hemen tamamı Corning Gorilla Glass 2 ekran camıyla kaplanmış durumda.

Donanım: Ekran kullanım zevkini artırıyor

LG G2’de günümüzün üst sınıf Android telefonlarının eğilimine ayak uyduruyor ve 1920 x 1080 çözünürlükte Full HD ekran barındırıyor. 5.2 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip olan bu ekran 424 ppi gibi yüksek, ancak en büyük rakiplere göre hafif düşük bir piksel yoğunluğu barındırıyor. Tabii ki, bu aradaki küçük fark görsel kaliteye çok fazla olumsuz etkide bulunmuyor.

lg-g2-inceleme-00009

G2’yi elinize aldığınızda dar çerçeveden dolayı sanki bir ekranı elinde tutuyormuş hissine kapılabilirsiniz. Üstelik bu ekran görsel kalite bakımından da fazlasıyla etkileyici. Daha önceki LG telefonlarında gördüğümüz True HD-IPS+ LCD ekran G2’de de karşımıza çıkıyor. Bu ekran yüksek parlaklığa sahip. Karanlık bir ortamda ekranın parlaklığını en üst seviyeye çıkardığınızda gözlerinizin ışıktan rahatsız olduğunu hissedeceksiniz. Tabii ki, LG’nin G2’ye eklediği otomatik aydınlatma sistemi ortam koşullarına göre düzgün şekilde çalışıyor. IPS ekran doğal olarak yüksek görüş açılarına sahip. Parlaklık fazla olduğunda renkli yazıların veya şekillerin hafif kanadığı şeklinde bir izlenim elde ettik, ancak bu da çok fazla üstünde durulacak bir sorun değil. Sonuç olarak LG G2’nin ekranı, cihazın kullanım zevkini birkaç adım üst seviyeye çıkaracaktır.

lg-g2-inceleme-00007

LG G2’nin, daha duyurulmadan önce Qualcomm’un yeni Snapdragon 800 işlemcisini barındıran ilk cihaz olacağı açıklanmıştı. 2.26 GHz maksimum saat frekansına sahip dört Krait 400 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset, Adreno 330 GPU bu telefonu güçlendiriyor. 2 GB RAM barındıran telefonun 16 ve 32 GB’lık dahili hafıza seçenekleri bulunuyor. microSD kart yuvasının bulunmaması sunulan dahili hafızayla yetinmeniz anlamına geliyor. Eğer çok fazla video veya fotoğraf çeken, telefonda film izlemeyi seven bir kullanıcıysanız, 32 GB kapasiteli versiyonu tercih etmeniz yerinde olacaktır.

Kablosuz bağlantı tarafında LG G2’nin temel beklentileri karşıladığını görüyoruz. 802.11a/b/g/n/ac çift bant Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, A-GPS ve GLONASS destekli GPS, NFC desteklerini görüyoruz. Ayrıca 42Mbps HSDPA, 21Mbps HSUPA mobil geniş bant desteği de hareket hâlinde hızlı veri iletişimine olanak sağlayacaktır. Bluetooth 4.0 Low Energy desteği de Android 4.3 Jelly Bean güncellemesi geldiğinde LG G2’nin bu desteği sunan aksesuarlara daha rahat şekilde bağlanmasını sağlayacaktır. USB On-The-Go desteği de LG G2’ye harici disklerin veya taşınabilir USB belleklerin özel bir aksesuar yardımıyla bağlanmasına izin veriyor.

Yazılım: Android üstüne eklenen onlarca özellik

LG de vatandaşı Samsung’un yolundan gidiyor ve Android telefonlarını özelleştirilmiş ve bir hayli fazla bileşen ve uygulamayla doldurulmuş kullanıcı arayüzleriyle sunuyor. LG G2’de de durum değişmiyor, üstelik mevcut ürünlerin yerine yenileri konuluyor. Tüm bunlar Android 4.2.2 Jelly Bean üzerinde geliyor. Bu arada sürüm numarasından bahsetmişken, LG yöneticilerinin geçmiştekine göre çok daha kısa sürelerde yeni yazılım güncellemelerini sunmayı vadettiklerini belirtelim. Yani, Android 4.3’ün LG G2’ye gelmesini beklemek eziyete dönüşmeyebilir.

lg-g2-ekran-goruntuleri-00038

LG G2’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü HTC Sense arayüzüne göre çok daha renkli, biraz daha Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzünü andıran bir yapıya sahip. Bunlara ek olarak LG, G2’nin her türlü kullanıcı arayüzü bileşenin dilediğiniz gibi özelleştirmenize, arayüz davranışlarını en rahat edeceğiniz şekilde ayarlama fırsatı veriyor. Bunun sonucunda Ayarlar uygulamasında bir sürü ayar bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Telefonu satın alırsanız, Ayarlar bölümünde neler var neler yok, bunları karıştırmak için biraz fazla zaman ayırmalısınız.

lg-g2-ekran-goruntuleri-00029

En fazla yedi farklı giriş panelini dilediğiniz widget, kısayol veya klasörle doldurabilirsiniz. Ana ekranın alt kısmında Telefon, Rehber, İnternet, Mesaj ve Uygulamalar için hızlı başlangıç kısayolları yer alıyor. Ana ekran temasını değiştirebilir, geçişleri, döngüsünü, sadece dikey görünümde görüntülenmesini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

lg-g2-ekran-goruntuleri-00015

Önde yer alan ve dokunmatik navigasyon tuşlarının bulunduğu çubuğun dizilişi ve arka planı da ayarlanabilir unsurlar arasında bulunuyor. Ayarlar uygulaması içinden erişeceğiniz “Ön dokunmatik tuşlar” başlıklı sayfa üzerinden navigasyon tuşlarının dizilimini değiştirebilir, mevcut tuşların yanına bildirim tepsisini veya Quick Memo’yu açan ikonları da ekleyebilirsiniz. Arka planın rengini siyah ve beyaz arasında değiştirmek, şeffaflaştırmak da sunulan seçenekler arasında.

lg-g2-ekran-goruntuleri-00002

LG G2’de kullanımı kolaylaştıran çeşitli hareketler de bulunuyor. Bunların başında ekrana iki kez tıklatma geliyor. LG G2’nin ekranı kapalıyken telefonu kullanmak istediğinizde arkadaki güç butonuna erişmek zahmetli geliyorsa, ekrana iki kez hafifçe tıklatarak onun uyanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir uygulama içindeyken üç parmağınızı ekranın sağından soluna doğru sürükleyerek o uygulamayı “bir yana kaydır” olarak adlandırılan işlevin önbelleğine ekleyebilirsiniz. Bu şekilde üç farklı uygulamayı hafızaya alabilir, parmağınızı ekranın solundan sağına sürükleyerek hafızaya alınmış uygulamaları kartlar şeklinde görüntüleyebilirsiniz. Her bir kartın sağ üst köşesinde yer alan çarpı ikonuna dokunarak söz konusu uygulamayı hafızadan silebilirsiniz.

lg-g2-ekran-goruntuleri-00006

Samsung Galaxy S4’te gördüğümüz şekilde Akıllı ekran ve Akıllı video modları da LG G2’de yer alıyor. Birinci özellik telefon yüzünüzü algıladığında ekranın açık kalmasını sağlarken, ikincisi de telefon yüzünüzü algılamadığında oynatılan bir videonun otomatik olarak duraklamasını sağlıyor. Sensörlerin kullanıldığı bir başka özellik de akıllı cevaplama olarak adlandırılabilir. Bu özellik açık olduğu takdirde gelen bir çağrıyı telefonu kulağınıza götürerek anında cevaplayabilirsiniz.

lg-g2-ekran-goruntuleri-00009

LG G2’de yer alan başka bir ilgi çekici özellik de Misafir modu. Diğer cihazlarda da benzer özelliklerin yer aldığını görüyoruz. LG G2’deki uygulamaya baktığımızda, belirlenecek özel bir kilit açma deseni cihaza girildiğinde Misafir modu olarak adlandırılan özel bir modun açıldığını görüyoruz. Bu mod içinde sadece sizin çalışmasına izin verdiğiniz uygulamalar yer alıyor. Uygulamaları değiştirmek için Ayarlar bölümünde yer alan Misafir modu ayarlarını kullanabilirsiniz. Tabii ki, Misafir modunu kullanmak için sizin de cihazın ekran kilidini açmak için belli bir desen belirleyip onu kullanmanız gerekiyor.

lg-g2-inceleme-00018

LG Optimus G ve Optimus G Pro’da gördüğümüz QSlide, QuickMemo ve QuickRemote uygulamaları LG G2’de de yer alıyor. QSlide sayesinde 5.2 inç’lik büyük ekranda Videolar, İnternet, Mesaj, Takvim, E-posta gibi uygulamalar için küçük pencereler açabilir, bu pencereler açıkken kullanıcı arayüzünün başka yerlerinde gezinebilirsiniz. Bu pencerelerin şeffaflığını değiştirerek arka tarafta kalan nesneleri de daha rahat görebilirsiniz. QuickMemo da LG G2’nin doğrudan kullanıcı arayüzü üstünde açılan bir katman üstünde veya klasik bir not defteri arka planı üstünde parmağınızı kullanarak notlar almanızı sağlıyor. QuickRemote sayesinde de LG G2’yi TV, set üstü cihaz, müzik seti, klima gibi ev elektroniği cihazlarını kumanda etmek için kullanabilirsiniz.

lg-g2-inceleme-00020

Apple’ın Siri’si ve Samsung’un S Voice’i gibi, LG’nin de Voice Mate adını verdiği sesli bir asistanı var. LG G2’de ilk kez karşımıza çıkan bu uygulama sayesinde çeşitli işlevleri Voice Mate yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz. Voice Mate şu an için sadece İngilizce konuşuyor ve anlıyor. Bu nedenle pek fazla işe yaramaz, ancak eğer İngilizce biliyorsanız, ne söylediğinizi daha iyi şekilde anlayacaktır, çünkü Siri gibi konuşurken aksan konusuna fazla dikkat etmeniz gerekmiyor.

lg-g2-inceleme-00005

LG G2’de Polaris Viewer 5 ofis uygulaması, Quick Translator, Smart World, Görev Yöneticisi, LG Backup, Life Square gibi LG uygulamalarının yanı sıra Google’ın servislerine ait uygulamalar da yüklü geliyor. Ayrıca Google Play Store’dan binlerce ücretli veya ücretsiz Android uygulamasını yükleyebilirsiniz.

Galeri: LG G2 Ekran Görüntüleri

Performans, Batarya ve Kullanım: Pili sizi yarı yolda bırakmaz

Yukarıda da belirttiğimiz gibi LG G2’de 2.26 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset, Adreno 330 GPU ve 2 GB RAM bulunuyor. Karşımızda üst sınıf teknik özelliklere sahip bir akıllı telefon var ve doğal olarak performans beklentisi de yüksek. Neyse ki, LG G2 bu alanda beklentileri büyük oranda karşılıyor. Cihazın epey yüklü bir kullanıcı arayüzü bulunmasına karşın arayüz geçişleri ve uygulama açılışları seri sayılır. Yalnızca Voice Mate adlı uygulamayı kullanırken cihazda hafif takılmalar, geç cevap vermeler gözlemledik. Ayrıca iki farklı internet tarayıcısı da masaüstündeki yakın performans sergiliyor. Oyun konusunda da LG G2 sizi fazla üzmeyecektir. Yüksek donanım bileşenleri iyi bir oyun performansının elde edilmesini sağlıyor. Ancak test sırasında oynadığımız Riptide GP2 oyunun grafik akıcılığını çok da etkileyici bulmadık, normal seviyedeydi.

lg-g2-inceleme-00023

Qualcomm’un 2013’ün ikinci yarısından itibaren kullanıma sunulan dört çekirdekli yeni nesil yongaseti Snapdragon 800’ü ilk kez LG G2 sayesinde deneyimleme fırsatı bulduk. Bu nedenle LG G2’nin performansını diğer Snapdragon 800’lü işlemcilerle karşılaştırma fırsatı bulamadık. Bu nedenle karşılaştırmaları genelikle yılın ilk yarısında çıkan diğer amiral gemisi telefonlarla yapmak mümkün olabildi. Yılın ilk yarısında çıkan HTC One, Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S4 gibi cihazlarla karşılaştırıldığında LG G2’nin benchmark testlerinde büyük bir fark sergilediği ortaya çıkıyor. Quadrant testinde 20000 sınırına yaklaşan cihaz AnTuTu testinde de 32699 gibi etkileyici bir skor elde ediyor.

LG G2 LG Optimus G Pro Samsung Galaxy S4 HTC One Sony Xperia Z
Quadrant 19734 11201 12803 12314 8074
AnTuTu 32699 22731 28094 22283 20435
GeekBench 3 Single Core: 824
Multi Core: 2099
Veri Yok Veri Yok Veri Yok Veri Yok
GeekBench Veri Yok 2103 3037 2688 Veri Yok
3DMark Ice Storm Sınır Aşımı* 9612 9726 Veri Yok Veri Yok
3DMark Ice Storm Extreme Sınır Aşımı* 5430 Veri Yok Veri Yok Veri Yok
3DMark Ice Storm Unlimited 15960 Veri Yok Veri Yok Veri Yok Veri Yok
SunSpider 990 ms +/- %9.9 976.1 ms +/- %4.6 917.7 ms +/- %7.7 1109.0 ms +/- %4.7 1850.7 ms +/- %2.4
* Cihazın performansı testin sonuç aralıklarının üstünde çıkıyor.

Sonuç olarak karşımızda performans açısından fazlasıyla tatmin edici bir cihaz var. Pil tarafında memnuniyet katsayısı biraz daha artıyor. LG bu telefona 3000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil yerleştirilmiş. Bu sabit pilde daha yoğun bir yapı kullanılmış ve ortaya çok daha verimli bir yapı çıkmış. Bu da sonuçlarını pratikte gösteriyor. LG G2, 3G ve Wi-Fi’nin açık durumda bulunduğu ve varolan duruma göre ikisinden birinin kullanıldığı, ayrıca arka planda veri eşitlemenin aktif olduğu bir durumda; internette gezinme, birkaç telefon görüşmesi, birkaç fotoğraf çekme, 90 dakikalık bir futbol karşılaşmasını Wi-Fi üzerinden izleme, sosyal ağlarda gezinme gibi epey yoğun bir kullanım senaryosunda üç güne kadar tek şarjla idare etmeyi başardı.

lg-g2-ekran-goruntuleri-00003

Özetleyecek olursak, LG G2 tek bir şarjla yoğun şekilde kullanıldığında bile bir günü rahatlıkla çıkaracak, hatta ikinci bir tam günü bile çıkaracak azmi gösterecektir. Pil seviyesi iyice azaldığında devreye giren koruma modu ekran parlaklığını iyice kısıyor, kamera gibi fazla pil tüketiminde bulunabilecek uygulamaların kullanımını da engelliyor.

lg-g2-ekran-goruntuleri-00008

LG G2 çekim kalitesi de oldukça iyi seviyede. Bu telefonla gayet net telefon görüşmeleri gerçekleştirdik. Karşı tarafın sesi berrak ve anlaşılır şekilde duyulurken sizin sesiniz de ikili mikrofon yapısı sayesinde ortamın gürültüsünden arındırılmış şekilde ulaştırılacaktır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi gelen bir çağrıyı telefonu kulağınıza götürerek otomatik olarak cevaplayabilirsiniz.

Bu arada LG G2’ye eklenen ilgi çekici melodi ve zil seslerinden de bahsetmeden geçmeyelim. Viyana Çocuk Korosu tarafından seslendirilmiş çeşitli zil sesleri ve alarm tonları LG G2’de yer alıyor. Eğer “good morning” yani “Günaydın” şeklinde başlayan bir alarmla uyandırılmak ister veya bir çağrı geldiğinde telefonun “Life is Good” melodisiyle çalmasını isterseniz, bunlar LG G2’de var.

Kamera: Etkileyici işler çıkarabilirsiniz

LG G2 kamera tarafında da yarışın içinde varolduğunu 13 megapiksel arka kamerasıyla belli ediyor. 13 megapiksel sensörlü, otomatik odak özellikli ve LED flaşlı bu kamera optik görüntü sabitleme sistemi barındırmasıyla hareket kaynaklı bulanıklıkların azaltıldığı fotoğraflar ve titreşimi az videolar elde etmeye olanak sağlıyor. Ayrıca bu kamera 30 ve 60 fps hızında 1080p Full HD kayıt yeteneğini de bünyesinde barındırıyor.

lg-g2-inceleme-00022

Kamera uygulaması basit kullanımıyla dikkat çekiyor. Diğer çoğu Android telefonda aynı ekranda gördüğümüz video ve fotoğraf çekim tuşları ne yazık ki LG G2’nin kamera uygulamasında birbirinden ayrı tutuluyor; fotoğraf ve video çekim modları arasında geçiş ekranın sağ üst köşesinde yer alan anahtarla sağlanıyor. Ekranın solunda çeşitli hızlı kontroller bulunuyor. Ekranda istediğiniz noktaya dokunarak odaklama yapabilir, sesli komutla çekim işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan LG G2’de çeşitli sahne modları yer alıyor ve bunlar sayesinde çok daha etkileyici fotoğraflar elde edebilirsiniz.  Bu özel sahne modlarının içinde HDR, sıralı çekim, fotoğraftan nesne kaldırma gibi işe yarar araçlar bulunuyor.

lg-g2-kamera-fotograflari-00048

LG G2 ile çekilen fotoğraflarda renk doygunluğunda fazla aşırıya kaçılmadığını, sıcak ve soğuk arasında iyi bir denge bulunduğu görünüyor. Gündüz vakti yeteri kadar aydınlık ortamlarda yapılan çekimlerde iyi sonuç elde ediliyor, doğallık sağlanıyor. Düşük ışık performansının iyileştirilmesi amacıyla pozlamanın varsayılanda biraz yüksek seviyede yapıldığı görülüyor, bu da doğallıktan biraz uzak çekimlerin elde edilmesine neden olabiliyor, bu durum özellikle dış ortamlarda geçerli. Bu nedenle pozlama ayarını eksi seviyelere düşürmenin faydası var. Bunu yaptığınız takdirde gece manzara çekimlerinde normalde varolabilecek gürültünün etkisini de aza düşürebilirsiniz. İyi düşük ışık performansı sayesinde kapalı ortamlarda elde edilen sonuçlar memnun edici seviyede oluyor. Otomatik odak yakın çekimlerde iyi sonuçlar elde edilmesini sağlıyor.

lg-g2-kamera-fotograflari-00046

Galeri: LG G2 Kamerasından Fotoğraflar

Video tarafında, yukarıda da söylediğimiz gibi, LG G2 saniyede 30 ve 60 kare hızlarında 1080p Full HD çekim yapabiliyor. Optik görüntü sabitleme sistemi sayesinde gayet durağan videolar elde ediliyor. Audio zoom özelliği sayesinde çekim yaparken bir kişiye veya ses kaynağına zum yaparken sadece onun görüntüsünü büyütmekle kalmaz, sesini de artırmış olursunuz. Ancak bu özelliği konser veya maç gibi çok gürültülü ortamlarda yapmamanızda fayda var, yoksa ses şiddeti artıyor ve patlamalar meydana geliyor.

Video: LG G2 Kamerasıyla Gece Çekimi

LG G2’nin 2.1 megapiksel ön kamerası genellikle görüntülü görüşmeler için ayrılmış. Bu kamerayla da fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz. 1080p/30fps video çekim desteği sunması memnun edici bir unsur.

Video: LG G2 ile 1080p/60fps Video Çekimi

Video: LG G2 ile 1080p/30fps Video Çekimi

Multimedya: Boş zamanlardaki en büyük arkadaş

LG G2’nin büyük ekranı ve sahip olduğu Adreno 330 grafik işlemcili Snapdragon 800 yongaseti bu telefonun multimedya canavarı olduğunu düşünmemize neden oluyor. Ve genel olarak bu düşüncemiz boş çıkmıyor. MP4, DivX, XviD, H.264, H.263, WMV gibi geniş video formatını destekleyen LG G2’nin yerleşik video oynatıcısı çoğu format için yeterli işlev görüyor. Türkçe alt yazı desteği, alt yazı senkronizasyonu ve büyüklüğünü ayarlama gibi konularda da bu uygulama işe yarıyor. Ancak eksiksiz bir format desteği için üçüncü taraf uygulamalara başvurmanız iyi olabilir. Yaptığımız denemelerde LG G2’nin 1080p çözünürlükte MP4 videoları düzgün şekilde oynattığını gördük, ancak üçüncü taraf video oynatıcı MXPlayer ile yaptığımız denemede 1080p MKV videonun oynatımı sırasında yavaşlık ve takılmalar gözlemledik. Aslında Snapdragon 800 işlemci yeterli görünüyor, ancak tahmin ediyoruz ki geliştiricilerin bu yongasete uyum için birtakım optimizasyonları yapması gerekiyor.

lg-g2-inceleme-00025

Müzik tarafında da MP3,WAV,FLAC,eAAC+,AC3,WMA gibi geniş yelpazede ses formatı destekleniyor. Müzik çalar uygulaması sade ve kolay kullanılır arayüzüyle tüm işleri görüyor. Ayrıca kulaklıkla kullanılabilecek çeşitli ses profilleri de müzik uygulamasının içinde bulunuyor. Çevresel ses profili sayesinde LG G2’de çalan şarkıyı çok daha etkileyici bir şekilde dinleyebilirsiniz. Cihazın kutusundan çıkan Quad Beat 2 kulaklıklar kulak kanalına tamamen oturacak yapıda. Böylelikle çevreden tamamen soyutlanmanızı ve müziğe kanalize olmanızı sağlıyor. Kulaklığın ses çıkış şiddeti yüksek, bas ve tizleri de dengeli.

lg-g2-inceleme-00024

LG G2’nin hoparlörü alt bölümde yer alıyor. Sunduğu ses çıkışı HTC One’daki BoomSound hoparlörlerin ses çıkışı kadar etkileyici değil. Yine de, yeteri kadar yüksek ve iş görebilecek nitelikte bir ses çıkış şiddeti sunuyor.

Sonuç: Yüksek fiyat-performans oranı

LG G2 kağıt üstünde gerçekten güçlü görünen bir telefon. 5.2 inç 1080p ekran, yepyeni Qualcomm Snapdragon 800 yongaset, 2 GB RAM, 13 megapiksel kamera, 1080p Full HD video kaydı gibi özelliklerle LG G2, üst sınıf bir Android telefonundan beklenen her şeyi sunuyor. Cihazın kasası plastik olsa da, parlak yüzeyi ve yuvarlak hatları da onun yeteri kadar havalı görünmesini sağlıyor. Cihazın pil performansı da oldukça memnun edici seviyede. Snapdragon 800 işlemci de genel olarak iyi bir performans sergiliyor, ancak belirli oyun ve uygulamalarda takılmalar gözlemledik, burada da sorunun henüz gerekli optimizasyonu sağlamamış uygulamalarda olduğu gibi iyimser bir yaklaşım sergilemeyi tercih ediyoruz. Sonuç olarak LG G2 genel olarak kağıt üstündeki durumu pratiğe dökmeyi başarıyor.

lg-g2-inceleme-00033

Telefonun 16 GB’lık versiyonunun 1599 TL gibi bir fiyata sahip olduğunu duyduğumuzda hem şaşırmış hem de LG’nin bu ürünle gerçekten iddialı olduğunu ve yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedeflediğini düşünmüştük. LG G2 ile birlikte aynı zamanda piyasaya çıkacak diğer telefonlarla karşılaştırdığımızda, bu telefonun bir hayli ucuza satıldığını görüyoruz. Toplumumuzda ucuz olan ürüne karşı hep bir şüpheyle bakılır, ancak LG G2’de böyle bir şüpheye gerek yok. Eğer şu günlerde üst sınıf bir Android telefon satın alma niyetiniz varsa ve 16 GB’lık dahili hafızanın sizin için fazlasıyla yeteceğini düşünüyorsanız, o hâlde LG G2 tercih edeceğiniz seçenek olabilir.

İLGİLİ HABERLER