İncelemelerManşetler

LG Optimus G Pro İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Büyük ekranlı Android telefonlar daha fazla ilgi çekiyor olmalı ki, birçok üreticinin 5 inç veya üzeri ekran büyüklüğüne sahip telefonlar çıkardığını görüyoruz. LG Optimus G Pro da bu ilgiden dolayı ortaya çıkan modellerden bir tanesi olmuştu. Geçen yıl bu zamanlar tanıtılan LG Optimus G’nin ilgi görmesinin ardından LG geçtiğimiz şubat ayında bu modelin daha büyük ekranlısı ve biraz daha yüksek performans sunan versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz LG Optimus G Pro’yu tanıtmıştı. Büyük ekranlı telefon taşımaktan gocunmayan ve yüksek performans arayan kullanıcıları hedefleyen bir telefon olan LG Optimus G Pro birkaç haftadır Türkiye’de de satılıyor. LG G2’nin tanıtıldığı ve önümüzdeki haftalarda Türkiye’de piyasaya çıkacağı bir ortamda, yazının devamında bulacağınız inceleme özellikle bir akıllı telefon satın alma konusunda aceleci olanları, bu nedenle Optimus G Pro hakkında daha fazla detay elde etmek isteyenleri hedefliyor.

lg-optimus-g-pro-inceleme-00029

Video İnceleme

İnceleme Başlıkları
DonanımYazılımPerformans ve BataryaKameraMultimedyaSonuç

Donanım

Her ne kadar LG Optimus G Pro, Optimus G’nin ek özellikler katılmış bir versiyonu gibi görünse de, farklı bir tasarımla karşımıza çıkıyor. LG Optimus G’nin daha keskin köşeli ve klasik tasarımı yerine Optimus G Pro’da daha yuvarlak köşeli ve sportif bir tasarım görüyoruz. 150.2 x 76.1 x 9.4 mm’lik boyutlara sahip olan telefon 5.5 inç ekranı nedeniyle bir hayli geniş yüzey alanına sahip.  Ne var ki, yüksek olmayan kalınlığı ve kavisli arka kenarları sayesinde bu telefonu rahatlıkla kavramak ve tek elle kullanmak mümkün oluyor. Tuş diziliminin de rahat kullanıma göre düzenlenmiş olması telefonun elde hareket ettirilmeksizin kullanılmasını sağlıyor. Ancak ekranda bazı noktalara erişmek için ikinci elin yardımına gerek olabilir. 172 gr. ağırlık bir telefon için fazla, ancak bu ağırlığın yüzeye iyi şekilde dağıtılması sayesinde telefon ele çok fazla basınç uygulamıyor. Bu arada Optimus G Pro gibi bir telefon büyük olduğu için pantolon ceplerinde şişkinliğe neden olabilir. Ancak neyse ki, önümüz kış ve ceketler dolaplardan ineceği için bu telefonu da taşımak biraz daha kolaylaşacaktır.

lg-optimus-g-pro-inceleme-00003

Optimus G Pro’nun temel malzemesi plastik. Kaygan ve parlak bir yüzeye sahip olan bu plastiğin telefonu sıradan göstermediğini söylemek gerek. Kavisli hatlar, ince ekran çerçevesi ve beyaz renk sayesinde Optimus G Pro bir hayli çekici görünüyor. Telefonun arka kapağının üstünde Nexus 4 veya Optimus G’deki gibi hologramlı bir doku bulunuyor. Küçük karelerle bezeli bu doku sayesinde telefona biraz daha hava katılıyor. Bu dokunun yer aldığı kapak telefonun arkasını tamamen kaplıyor. Sağ kenarda alta doğru yerleştirilmiş küçük çentik sayesinde bu kapak kolaylıkla yerinden çıkarılıyor. Arka kapağın çıkarılabilir olması telefonun sağlam duruşunua ve sağlamlık hissine çok olumsuz etki yapmıyor gibi görünüyor. Yine de, bu arka kapağın ne kadar sağlam olduğu, fazlaca çıkarılıp takıldıktan sonra oynama yapıp yapmayacağına ayrıca bakmak gerekiyor. Telefon elimizde nispeten kısa süre durduğu için bu konuda bir fikir yürütmek zor.

lg-optimus-g-pro-inceleme-00006

5.5 inç, 1920 x 1080 çözünürlüklü True HD IPS Plus LCD ekran 401 ppi’lik piksel yoğunluğuyla fazlasıyla keskin ve net görüntüler sunuyor. IPS teknolojisinin varlığına bağlı olarak bu ekran yüksek görüş açıları sunuyor. Ekrana epey kenardan baksanız bile görüntünün hemen hemen hiç bozulmaksızın korunduğunu göreceksiniz. Sadece renklerde hafif koyulaşma var ki, bunu da normal sayabiliriz. Fazlasıyla canlı ve doğal renkler sunan ekranda film izlemek de oldukça keyifli olacaktır. Güneş ışığı altında da Optimus G Pro’nun ekranı yeteri kadar iyi şekilde kullanımı sağlayacak görüşü sunuyor.

Ekran ön bölümün büyük çoğunluğunu kaplıyor. Özellikle kenar çerçevelerinin dar tutulması sayesinde telefonun tutuşu kolaylaşıyor.Ekran altındaki alana ince ve uzun güç butonu yerleştirilmiş. Bu tuşu çevreleyen lamba farklı renklerde yanıyor ve bu şekilde şarj edildiğini, yeni bir bildirimin varolduğunu ve bu gibi durumları anlamak mümkün oluyor. Bu tuşun solunda geri, sağında ise menü tuşları yer alıyor. Bu tuşlar lambalarla aydınlatılıyor ve ekran açık değilken görülmüyor. Ekranın üst kısmında LG logosu, 2.1 megapiksel kamera ve ışık sensörü bulunuyor.

lg-optimus-g-pro-inceleme-00016

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Optimus G Pro’nun tuşları tek elle kullanırken rahatlıkla erişilecek şekilde yerleştirilmiş. Sağ kenarda güç butonu yer alırken sol kenardaysa yukarıdan aşağı doğru hızlı işlem ve ses kademe tuşları bulunuyor. Altta mikrofon ve micro USB portu bulunurken üstte de 3.5 mm. kulaklık jakı, ikinci mikrofon ve kızılötesi port yer alıyor. Arkada 13 megapiksel kamerayı, bunun sağına yerleştirilmiş LED flaşı ve soluna konumlandırılmış hoparlörü görüyoruz. Kameranın biraz altında da LG logosu bulunuyor.

lg-optimus-g-pro-inceleme-00012

LG Optimus G Pro barındırdığı donanım bileşenleri bakımından bu yılın başında çıkan üst sınıf akıllı telefonlarda gördüğümüz özellikleri içeriyor. 1.7 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 600 işlemci, 2 GB RAM, 16 veya 32 GB dahili bellek, 64 GB’ye kadar destek sunan microSD kart yuvası bu telefonun içindeki başlıca donanım unsurları olarak dikkat çekiyor. 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi, çift bant Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, NFC, kızılötesi de kablosuz bağlantı destekleri listesinde karşımıza çıkıyor. Mobil geniş bant bölümü de bir hayli zengin. Telefon 42.2 Mbps HSDPA ve 5.76 Mbps HSUPA ile hareket hâlindeyken hızlı veri iletişimine olanak tanıyor. İvmeölçer, jiro, yakınlık sensörü ve pusula da telefonun barındırdığı sensörler olarak listeleniyor.

Yazılım

LG Optimus G Pro’da Android 4.1.2 Jelly Bean yüklü geliyor. Bunun üstünde LG’nin Android cihazlarından alıştığımız Optimus UI kullanıcı arayüzünü görüyoruz. Optimus G Pro temel olarak Optimus G’nin kullanıcı deneyimini sunuyor. Android’in doğasında olan yerleşik uygulamaların yanı sıra LG’nin ön yüklü olarak sunduğu ve istendiği zaman kaldırılabilen onlarca uygulama da Optimus G Pro’da yüklü şekilde karşımıza çıkıyor.

lg-optimus-g-pro-ekran-goruntusu-00022

LG’nin Optimus G Pro’da sunduğu yazılımsal özelliklerin başında QSlide geliyor. LG Optimus G’de de gördüğümüz bu küçük uygulamalar kullanıcı arayüzünün üstüne eklenen bir katmanda, sürekli ön planda kalacak şekilde çalışabiliyor. Videolar, İnternet, Not, Takvim, Hesap makinesi gibi beş uygulama QSlide desteğine sahip. Bu uygulamaları açtığınızda ekranın üst kısmında QSlide ikonunu göreceksiniz. Eğer dilerseniz her bir küçük uygulamayı bildirim tepsisi içine yerleştirilmiş kısayollar üzerinden açabilirsiniz. QSlide penceresinden esas uygulamaya geçmek ve işleri tam ekranda sürdürmek de mümkün.

lg-optimus-g-pro-ekran-goruntusu-00014

QSlide aynı anda iki küçük uygulama penceresinin ekranda açık olmasına izin veriyor. Bu pencerelerin yerlerini sürükleyerek değiştirebilir, boyutlarını da dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ayrıca üçüncü bir uygulama da arka planda asılı kalmaya devam ediyor. QSlide gerçekten kullanışlı, ancak sadece beş uygulamayla sınırlı olması ve üçüncü taraf uygulamaları desteklememesi yetenekleri kısıtlıyor.

lg-optimus-g-pro-ekran-goruntusu-00009

LG Optimus G Pro da Samsung Galaxy Note II ile aynı ekran büyüklüğüne sahip bir cihaz. Ayrıca cihaz büyüklük itibarıyla yeni tanıtılan Samsung Galaxy Note 3 ile eşdeğer seviyede. Bazıları bu telefonda da bir kapasitif kalemin bulunmasının iyi olabileceğini düşünebilir, ancak LG böyle bir aksesuarı kutu içinde sunmuyor. Yine de, doğru düzgün bir not uygulamasını boş geçmemiş. Optimus G’de kullandığımız ve gayet başarılı bulduğumuz QuickMemo uygulaması not tutma noktasında tüm ihtiyaçları karşılıyor, ancak kapasitif kalem yerine parmaklarınızı kullanarak yazıyor veya çiziyorsunuz.

Optimus G Pro’nun sol kenarında üstte yer alan hızlı işlem tuşu varsayılanda QuickMemo’yu açması için ayarlanmış. Aslında bu seçim oldukça isabetli ve not uygulamasının ihtiyaç duyulduğunda hızlı şekilde kullanılmasını sağlıyor. OuickMemo ekran üzerinde not almanızı mümkün kılıyor, bunu yaparken arka planı tek renk olarak belirleyebileceğiniz gibi şeffaf bir katman üzerine ve arkada kullanıcı arayüzü görünecek şekilde notlar da almanız mümkün kılınmış. İkinci özelliği seçtiğiniz takdirde not bölümünü kilitlemeniz ve arka planı kullanım için aktif hâle getirerek istediğiniz kullanıcı arayüzü bölümüne veya uygulamaya gitmeniz mümkün oluyor. Diyelim ki, bir kişinin telefon numarasını hızlıca QuickMemo ile not ettiniz. Daha sonra bu telefon numarasını ekranda sabit şekilde bırakabilir ve daha sonra telefon uygulamasını açarak numaraları ekrandaki nota bakarak tuşlayabilirsiniz.

lg-optimus-g-pro-ekran-goruntusu-00012

Yukarıda belirttiğimiz hızlı işlem tuşunun işlevini Ayarlar içinden değiştirebilirsiniz. Kamera, internet tarayıcısı, QuickRemote veya Müzik oynatıcı gibi yerleşik uygulamaların yanı sıra üçüncü taraf uygulamaları da başlatmak için bu tuşu kullanabilirsiniz.

lg-optimus-g-pro-ekran-goruntusu-00002

Optimus G Pro’nun tepesinde yer alan kızılötesi portu bu akıllı telefonun bir uzaktan kumanda gibi kullanılmasını sağlıyor. Tabii ki, bu noktada QuickRemote uygulamasına büyük iş düşüyor. QRemote uygulaması sayesinde evinizdeki elektronik cihazları Optimus G Pro ile kontrol edebilirsiniz. QuickRemote uygulaması TV, set üstü cihaz, ses sistemi, DVD oynatıcı, Blu-ray oynatıcı, klima ve projektör gibi cihazları kontrol etmeyi sağlıyor. Oturma odası, yatak odası, ofis gibi kategorilerin oluşturulması her bir cihaz kumandasının düzenli şekilde saklanmasını sağlıyor. Bir dakika bile sürmeyen kurulum aşamasının ardından QuickRemote uygulaması ile hedef cihaz eşleşiyor.

lg-optimus-g-pro-ekran-goruntusu-00004

2007 model Philips HD-Ready TV ve Vestel marka D-Smart uydu alıcısını Optimus G Pro ile hemen eşleştirip kullanmaya başlayabildik. Klima bölümünde Arçelik desteklenen markalar listesinde yer almadığı için deneyemedik, ancak Türkiye’de satılan LG, Samsung markalı klimalarla QuickRemote uygulamasının sorunsuz çalışacağını düşünüyoruz. Bu arada QuickRemote uygulamasının kullanışlı bir kısayolu da bulunuyor. Kilit ekranındayken ekranın altındaki ana ekran tuşuna bastığınızda karşınızda QuickRemote’a ait küçük bir bileşen göreceksiniz. Bu bileşen sayesinde temel fonksiyonları kontrol edebilir, kanal veya ses seviyesini kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Galeri: LG Optimus G Pro Ekran Görüntüleri

Performans, Batarya ve Kullanım

LG Optimus G Pro’nun içinde yer alan 1.7 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 600 işlemci, Adreno 320 GPU ve 2 GB RAM bu telefonu 2013’ün ilk yarısında çıkan üst sınıf Android telefonlarıyla aynı seviyeye koyuyor. Bu da telefonu ister istemez Samsung Galaxy S4 ve HTC One gibi akıllı telefonlarla karşılaştırmamıza neden oluyor. Gerçekleştirdiğimiz çeşitli benchmark testlerinde Optimus G Pro bu telefonlarla aynı ayarda, ancak onlardan biraz daha aşağıda kalacak seviyede performans sergiliyor.

LG Optimus G Pro Samsung
Galaxy S4
HTC One Sony
Xperia Z
Quadrant 11201 12803 12314 8074
AnTuTu 22731 28094 22283 20435
GeekBench 2103 3037 2688 Veri Yok
3DMark Ice Storm 9612 9726 Veri Yok Veri Yok
3DMark Ice Storm Extreme 5430 Veri Yok Veri Yok Veri Yok
SunSpider 976.1 ms +/- %4.6 917.7 ms +/- %7.7 1109.0 ms +/- %4.7 1850.7 ms +/- %2.4

Bunun bir nedeni LG Optimus G Pro’da yüklü gelen Optimus UI 3.0 kullanıcı arayüzü olabilir. Birçok ön yüklü uygulama, bileşen ve özelleştirme barındıran bu kullanıcı arayüzünün Optimus G Pro’yu kullanılması daha zevkli bir telefon hâline getirdiği bir gerçek. Ancak testlerde Optimus G Pro’nun biraz daha aşağıda kalan rakamlar elde etmesine neden oluyor gibi görünüyor. Ancak Optimus G Pro’yu tek başına değerlendirip pratikteki performansına baktığımızda durumun hiç de kötü olmadığını belirtmemiz gerekiyor. İki farklı QSlide penceresinin aynı anda kullanımı, bunların ekranda sürüklenmesi, kullanıcı arayüzü geçişleri gibi detaylarda Optimus G Pro gayet pürüzsüz ve baş ağrıtmayacak şekilde çalışıyor.

lg-optimus-g-pro-ekran-goruntusu-00001

Pil bakımından LG Optimus G Pro’nun bir hayli güçlü olduğu söylenebilir. Telefonda 3140 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Katalog değerlerine göre yaklaşık 600 saate kadar bekleme ve 30 saate kadar konuşma imkanı sağlayan bu akıllı telefonun pratikte sunduğu performans da hiç fena sayılmaz. 1080p ekran pili en çok tüketen unsur olarak dikkat çekiyor; eğer bir gün içinde telefonda sık video izler, internette gezinir veya oyun oynarsanız, bataryanın o gün içinde birkaç saatte boşalması muhtemel. Ancak birkaç telefon görüşmesi, 3G ve Wi-Fi’nin sürekli açık tutulması, arka planda açık tutulan veri senkronizasyonu, e-posta kontrolü, sosyal medya hesaplarında gezinme, internette sörf, fotoğraf çekimi gibi unsurların yer aldığı günlük kullanımda bu telefon bir günü tek bir şarjla rahatlıkla çıkarabilir, üstelik ikinci günü bile aynı şarjla götürebilir.

Optimus G Pro’nun çekim kalitesi de epey iyi. Telefonla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden herhangi bir kesilmeyle yüzleşmedik. Ses kalitesi de gayet memnun edici, karşı tarafın sesini gayet net bir şekilde almak mümkün oluyor. Ahize hoparlörünün ses kalitesi Samsung’un üst sınıf akıllı telefonlarınınkini aratmıyor. İkili mikrofon yapısı da karşı tarafın sesini net şekilde duymayı sağlıyor.

Kamera

LG Optimus G Pro’nun arkasında 13 megapiksel, otomatik odak ve LED flaşlı kamera yer alıyor. Önde de 2.1 megapiksel kamera bulunuyor. Her iki kamera da 1080p/3o fps Full HD video kayıt yeteneğine sahip. Ayrıca arka kamera 2013 model üst sınıf akıllı telefonlarda sıklıkla gördüğümüz HDR video yeteneğini de içeriyor.

lg-optimus-g-pro-inceleme-00028

Kamera uygulaması çoğu Android telefonunda alıştığımız bir kullanıcı arayüzüyle karşımıza çıkıyor. Ancak bazı unsurlar bakımından geri kaldığını söyleyebiliriz. Örneğin diğer telefonlarda fotoğraf ve video çekim tuşlarının ayrı ayrı olacak şekilde tek bir ekrana yerleştirildiğini görüyoruz, ancak LG Optimus G Pro’da fotoğraf ve video çekim işlevleri arasında geçiş yapmayı sağlayan bir anahtarın ekranın sağ üst köşesine yerleştirildiğini görüyoruz. Bunun dışında büyük bir çekim tuşu, sol kenara yerleştirilmiş kamera değiştirme, sahne  modu, otomatik mod, zaman yakalamalı çekim ve ayarlar kamera uygulamasında yer alıyor. Bu arada sesli komutla çekim özelliği LG Optimus G Pro’nun kamera uygulamasında bulunuyor. Ayrıca Samsung Galaxy S4’te gördüğümüz, ön ve arka kameranın aynı anda kullanıldığı İkili Çekim özelliği hem fotoğraf hem de video çekimi sırasında kullanılabiliyor.

lg-optimus-g-pro-kamera-fotograflari-00001

Galeri: LG Optimus G Pro Kamerasından Fotoğraflar

Optimus G Pro’nun kamerası diğer çoğu akıllı telefon gibi gün ışığında başarılı sonuçlar veriyor. Detaylar bakımından da kameranın fena olduğu söylenemez, çekilen fotoğraflara yakınlaştırma yaptığımızda detayların seçilebildiğini görüyoruz. Makro çekimlerde de kameranın fena olduğu söylenemez. İç mekan çekimleriyse vasatı geçemiyor, parlaklık biraz düşük ve gürültü etkisi hissediliyor. Gece manzara çekimlerinde gürültünün etkisi nispeten daha az hissediliyor ve parlaklık seviyesinde de aşırıya kaçılmamış. Ancak el hareketleri çekimin titreşimli olmasını fazla etkileyebiliyor, bu nedenle gece çekim yaparken telefonu mümkün olabildiği kadar sabit tutmanız önemli. Arkada yer alan flaş da güçlü sayılabilir, karanlık veya loş ortamlarda daha aydınlık fotoğraflar oluşturmakta iş görecektir.

Video: LG Optimus G Pro Kamerasından 1080p Video

Video çekimi konusunda Optimus G Pro’nun ortalama üstü performans sergilediğini görüyoruz. Görüntü dengeleme sistemi videolarda titreşimi ve hareketi azaltmada iyi iş görüyor, ortaya çıkan Full HD videolar diğer üst sınıf telefonlarda gördüğümüzden biraz daha iyi seviyede. Ses kaydı da iki mikrofon sayesinde stereo olarak yapılıyor, ancak çekim yaparken alt ve üst kenarlara yerleştirilmiş mikrofonları kapatmamaya özen göstermelisiniz.

Multimedya

LG Optimus G Pro gibi 5.5 inç 1080p ekranlı telefonda video izlemek ayrı bir keyif hâline dönüşüyor. Telefon da sahip olduğu zengin video format desteği sayesinde bunu destekliyor. MP4, H.2654, H.263, WMV ve DivX video formatları destekleniyor. Telefonda yüklü gelen Videolar uygulaması başka bir video oynatıcı uygulama yüklemeye ihtiyaç bırakmıyor. Telefonun hafızasına veya bellek kartına yüklediğiniz videoları otomatik olarak kütüphaneye ekleyen bu uygulama Türkçe alt yazı desteği de sunuyor. Üstelik alt yazı senkronizasyonunu ayarlama, alt yazı dosyasını elle seçme, renk ve boyut ayarı yapma gibi imkanları da sağlıyor. Ayrıca LG Optimus G Pro’daki videoları Miracast destekli harici cihazlara da akıtabilir, içeriği bu cihazlardan da izleyebilirsiniz.

lg-optimus-g-pro-ekran-goruntusu-00019

Müzik tarafında LG Optimus G’nin MP3, WMA, WAV, FLAC, eAAC+ ve AC3 gibi yaygın ses formatlarını barındırdığını görüyoruz. AC3 formatının varlığı önemli, bu sayede telifli AC3 formatıyla sesleri hazırlanmış video dosyalarını da telefonda izleyebilirsiniz. Telefonda yüklü olarak gelen Müzik uygulaması basit, sade, ancak yeteri kadar kullanışlı bir arayüz barındırıyor. Müzik uygulaması barındırdığı araç sayesinde telefondaki şarkıları Wi-Fi, Wi-Fi Direct veya Bluetooth aracılığıyla başka kaynaklarda oynatmaya izin veriyor.

lg-optimus-g-pro-inceleme-00030

LG Optimus G Pro’nun kutusundan QuadBeat Pro adında ilginç görünüme sahip topuzlu kulakiçi kulaklık çıkıyor. Yassı ve kalın kabloları kolay kolay karışmayan bu kulaklık sayesinde ortamdan soyutlanarak müzik keyfi yaşayabilirsiniz. Kulaklığın ses kalitesi oldukça başarılı. Ayrıca kulaklık takıldığında aktifleştirilebilen Dolby Mobile’ı kullanarak müziğin bas ve tizini özel olarak ayarlanmış bu profile uygun olarak değiştirebilirsiniz. Ne var ki, Dolby Mobile profilini pek beğenmedik, diğer profiller biraz daha tercih edilesi duruyor. Arkadaki hoparlörün ses çıkışı bir akıllı telefon için yeterli seviyede, ancak Samsung Galaxy S4 veya HTC One gibi akıllı telefonların verdiği çıkıştan çok daha düşük seviyede. LG bu büyük telefona daha büyük ve güçlü bir hoparlör ekleyebilirdi.

Sonuç

LG G2’nin önümüzdeki haftalarda Türkiye piyasasına giriş yapacağı bir ortamda LG Optimus G Pro’yu tercih etmekte biraz tereddüt yaşayabilirsiniz. Tabii ki, G2’nin piyasaya girişi bu telefonun fiyatının biraz daha aşağılara doğru inmesini sağlayacaktır, bunu bir avantaj olarak değerlendirebilirsiniz. G2’yi henüz görmediğimiz için bir karşılaştırma yapamıyoruz, ancak Optimus G Pro tek başına ihtiyaçları fazlasıyla karşılaşayacak bir akıllı telefon gibi görünüyor.

lg-optimus-g-pro-inceleme-00026

Optimus UI kullanıcı arayüzü telefonun genel performansında benchmark testlerine göre biraz düşüşe neden oluyor olabilir, ancak bu kullanıcı arayüzü sayesinde LG Optimus G Pro deneyimi farklılaşıyor. QuickRemote uzaktan kumandası gerçekten diğer kumandaları bir kenara bırakmanızı sağlayabilir, QSlide da büyük ekranın varlığı sayesinde daha kullanışlı oluyor. Kamerası özellikle video çekimi noktasında başarılı, fotoğraf tarafındaysa Samsung ve HTC’nin üst sınıf ürünlerine göre biraz geride duruyor. LG Optimus G Pro’nun büyük ekranı özellikle video izlerken veya oyun oynarken hakkını verecektir. Eğer büyük ekranlı telefonları taşımakta bir rahatsızlık yaşamıyorsanız, LG Optimus G Pro’yu “satın alınabilecek telefonlar” listesine mutlaka yazmalısınız.

İLGİLİ HABERLER