Teknoloji

Lenovo Yoga Pad Pro hem tablet hem de monitör olarak çalışıyor

lenovo yoga pad pro

Lenovo’nun yeni Android tableti Yoga Pad Pro, harici bir monitör işlevini de görebiliyor. Gizmochina‘nın haberine göre Lenovo Yoga Pad Pro Çin’de, 31 Mayıs’tan itibaren 3299 yuan (4434 TL) fiyat etiketiyle satışa çıkıyor.

Piyasada satılan çoğu tabletin ikinci bir monitör olarak çalışmasını sağlamak zor değil, ancak bunları çoğunlukla belirli cihazlarla kullanmakla sınırlısınız. Örneğin, Apple’ın iPad’leri yerleşik Sidecar özelliği sayesinde harici monitör olarak kullanılabilir, ancak bu yalnızca onları bir Mac ile kullanıyorsanız işe yarar. Buna rağmen Duet Display gibi bazı ücretli üçüncü taraf uygulamalar sayesinde iPad’i Windows PC’ler için de ikinci monitör olarak kullanmak mümkün oluyor.

lenovo yoga pad pro

Ancak Yoga Pad Pro’nun tutma yerinde yerleşik bir tam micro HDMI bağlantı noktası vardır. Yani temelde herhangi bir HDMI cihazını ona bağlayabilir ve Yoga Pad Pro’yu 13 inçlik bir monitör olarak kullanabilirsiniz.

Tablet olarak kullanım tarafına baktığımızda Yoga Pad Pro; Snapdragon 870, 8 GB RAM, 256 GB depolama ve 10200 mAh pil gibi özellikler içeriyor. 2K, 16:10 LCD ekranının etrafına yerleştirilmiş dört Dolby Atmos uyumlu hoparlöre sahiptir ve ayrıca cihazın arkasından tam 180 derece dönebilen bir destek ayağı içerir. Bu 180 derecelik ayak sayesinde tableti duvara asmak da mümkün oluyor.

lenovo yoga pad pro

Elbette, genellikle daha büyük ekran boyutları ve daha düşük fiyat etiketleri ile sunulan birçok taşınabilir monitör var. Ancak Yoga Pad Pro, ekran kalemi desteği ve 8 megapiksel selfie kamerası (arka kamerası bulunmuyor) ile tamamlanmış, kendi başına yetenekli bir bağımsız cihaz olma avantajına sahip.

Lenovo Yoga Pad Pro Çin dışında satışa çıkacak mı, bu belli değil. Ancak tabletiyle sıklıkla bir şeyler izleyenler veya bilgisayarında ikinci ekran olarak kullanmak isteyenler için bu ürün epey kullanışlı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER