Teknoloji

Lenovo Go Wireless Charging Kit ile dizüstü bilgisayarlara kablosuz şarj

lenovo go wireless charging kit

Lenovo Go Wireless Charging Kit adını taşıyan yeni bir ürünün duyurusunu gerçekleştirdi. Bu ürün sayesinde kablosuz şarj işlevselliğini çok çeşitli dizüstü bilgisayarlara uyarlamanıza imkan veriliyor. Lenovo, bu üründe daha yaygın olan Qi standardı yerine Energy Square’in “Power by Contact” teknolojisini kullanıyor.

Bu set, duvara taktığınız ve masanızda bıraktığınız 3,2 mm kalınlığında, fırçalanmış metal görünümlü bir şarj matının yanı sıra dizüstü bilgisayarınızın tabanına takılan ve USB-C üzerinden bağlanan uzun bir kablosuz şarj alıcısından oluşuyor. Lenovo, bu setin kurulumu tamamlandıktan sonra, 13 inç ila 14 inç “65W’a kadar güç girişi desteğine sahip ve dokunmatik olmayan dizüstü bilgisayarları”, yüzde 93 verimlilikle şarj edebileceğini ve hem Windows hem de macOS cihazlarıyla çalışabileceğini söylüyor.

Dizüstü bilgisayarlarda kablosuz şarj oldukça nadir görünen bir özelliktir. Dell, 2017 yılında dünyanın ilk kablosuz olarak şarj edilen 2’si 1 arada ürünü olan Latitude 7285’i çıkarmıştı, ancak bu, daha çok bir klavye tabanı aracılığıyla şarj edilebilen bir tabletti. Ayrıca Intel, Rezence manyetik rezonans şarj standardını dizüstü bilgisayar özelliklerine entegre etmek için çalışmalar yapmıştı, ancak bunu hayata geçiren herhangi bir ticari ürün piyasaya sürülmedi.

Lenovo, Go Wireless Charging Kit aksesuarını ekim ayında 139,99 dolarlık yurt dışı fiyatı karşılığında piyasaya sürecek. Bu arada Lenovo, bu aksesuarın dışında Go markası altında Qi destekli powerbank, kablosuz fareler, kulaklıklar ve klavyeler de tanıttı.

lenovo go

İLGİLİ HABERLER