Teknoloji

Dell dizüstü bilgisayarlarında kablosuz şarj özelliğini sunmayı planlıyor

PC pazarındaki payını yeniden artırmak isteyen Dell, katıldığı yeni ittifakın bu amacında kendisine yardımcı olmasını umuyor. Alliance for Wireless Power isimli organizasyona katılan şirket, bir kablosuz şarj standardını destekleyen ilk büyük PC üreticisi olma unvanını kazandı.

dell-xps-13-031013

Alliance for Wireless Power aynı anda birden fazla cihazı şarj edebilen Rezence isimli teknolojinin arkasındaki grup konumunda. Şarj edilen iki cihaz bir fiziki kordonla birbirine bağlandığı takdirde güç seviyeleri ve şarj hızları da eşitlenirken, tıpkı bir diğer kablosuz şarj standardı Qi gibi, Rezence’yi de destekleyen çok sayıda şirket bulunuyor.

Dell söz konusu teknolojinin özellikle hangi ürünlerde kullanılacağını açıklamazken, şirketin başkan yardımcısı ve CTO’su Glen Robson kablosuz şarjı önümüzdeki yıllarda daha çok ev ve iş yerinde kullanılacağını belirtti. Robson akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarlarda kolay ve esnek kablosuz şarj imkanları sunma konusunda Alliance for Wireless Power çatısı altında çalışacak olmaktan ötürü duydukları memnuniyeti paylaşmayı ihmal etmedi. HTC, LG, Panasonic, Samsung ve Intel gibi büyük şirketler de Alliance for Wireless Power bünyesinde altında bulunuyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER