Teknoloji

Koronavirüs salgını iPad satışlarını artırdı

ipad koronavirüs

Koronavirüs salgınının Apple ürünlerinin üretim sürecini etkilediği biliniyor. iPad de salgından etkilenen ürünler arasında sayılıyor. Ancak Çin’den gelen haberler, salgının iPad satışlarını da beklenmedik şekilde arttığı yönünde.

Digitimes’ın haberine göre, salgın nedeniyle insanların işlerine ve eğitimlerine evlerinden devam etmek zorunda kalması, başta iPad olmak üzere, tabletlere olan talebi artırdı. Bu talep artışını fırsat bilen Çinli e-ticaret siteleri, stoklarındaki tabletleri Apple’ınkilerden daha yüksek fiyatlarla satmaya başladı.

Apple, iPad üretimi için Çin’de iki farklı tedarikçiyle çalışıyor. Giriş segmentinde konumlandırılan tabletlerin büyük kısmı Compal tarafından üretiliyor. iPad Pro serisinin büyük çoğunluğunun üretimi ise Foxconn tarafından gerçekleştiriliyor. Her iki tedarikçi de iPad’leri Çin’in güneybatısındaki Chengdu şehrinde bulunan tesislerinde üretiyor. Digitimes’ın haberine göre, her iki tesis de yüzde 30 kapasiteyle çalışıyor.

Apple’ın tedarikçileri bir taraftan da Çin dışındaki tesislerde üretim kapasitesini artırmak adına mesai harcıyor. AirPods, iPad ve Apple Watch üretiminin bir kısmı Çin’den Tayvan’a taşınmış durumda. Koronavirüsün Apple’ın üretim sürecini farklı ülkelere yaymasına vesile olduğu söylenebilir.

Apple koronavirüs salgını nedeniyle 2020 mali yılının ikinci çeyreğinde kendisine koyduğu hedeflere ulaşamayabileceği konusunda yatırımcılarını daha önce uyarmıştı. Buna rağmen şirkete güvenen yatırımcılar, Apple’ın bir sonraki çeyrekte işleri yoluna koyacağına inanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER