Teknoloji

Koronavirüs iPhone 12’nin üretim sürecini de etkileyebilir

iphone 12

Koronavirüs salgını, günlük hayatı insanların yaşamına mal olmasının yanında başka açılardan da etkiliyor. Pek çok sektörü etkileyen ve 2020 Mobil Dünya Kongresi gibi önemli bir etkinliğin iptaline sebep olan salgının etkileri, çıkış noktası olan Çin’de daha da yoğun hissediliyor. Dünyanın üretim merkezi olan Çin’de pek çok fabrika kapalı ya da düşük kapasitede çalışıyor. Bu da beklenen elektronik ürünlerin çıkışının gecikebileceği anlamına geliyor. iPhone 12 akıbeti merak edilen ürünler içinde ön sıralarda yer alıyor.

Coronavirus salgınının Apple’ın iPhone’larının üretimini etkileyebileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu haberlerde öne çıkan ürün iPhone 9 (iPhone SE 2) olmuştu. Ancak ortaya atılan son iddia, iPhone 12’yi bulmanın da en azından ilk etapta zor olabileceğini gösteriyor.

Apple, Çin’deki ofislerini ve mağazalarını geçici olarak kapatmadan önce çalışanlarının ülkede yapacağı seyahatleri kısıtlama yoluna gitmişti. Şirketin bu kararı nedeniyle iPhone 12’yle ilgili nihai kontrollerin yapımının gecikebileceği iddia ediliyor.

MacRumors’un DigiTimes’ın haberine göre; Apple, iPhone 12’nin Mühendislik Onay Testi için mühendislerini hâlâ Çin’e göndermiyor. Bu test, Apple’ın standartlarının karşılanıp karşılanmadığının görülmesi açısından büyük önem taşıyor. iPhone 12’nin üretiminin başlaması için bu testin tamamlanması gerekiyor.

iPhone 12 ne zaman tanıtılacak?

Apple, yeni iPhone’larının üretimine genellikle haziran ayında başlıyor. Şirket böylelikle eylül ayındaki tanıtıma kadar hatırı sayılır miktarda iPhone üretmiş oluyor. Apple’ın mühendislerini Çin’e gönderememesi durumunda bu pencereyi kaçırabileceği belirtiliyor. iPhone’lar yine üretilecek olsa da, Apple’ın ilk etapta geniş ölçekli sevkiyatlarda sıkıntı yaşayabileceği öne sürülüyor.

Bu ihtimale rağmen, Apple’ın iPhone 12’yi yine eylül ayında tanıtması ve aynı ay içinde piyasaya sürmesi bekleniyor. iPhone SE 2’nin (iPhone 9) akıbeti, iPhone 12 hakkında da bir fikir vereceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER