Teknoloji

Apple’ın yeni iPad Pro planları da koronavirüs salgınından etkilenebilir

ipad pro 12 inç
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ürün tanıtımlarını genellikle sonbahara bıraksa da, bazen ilkbaharda da yeni ürünler çıkarabiliyor. Cupertino merkezli şirketin bu yılki ilkbahar koleksiyonunda 12 inç ekranlı iPad Pro da bulunabilir.

12 inç ekranlı iPad Pro’nun çıkarılabileceği iddiasını Digitimes sitesi gündeme getirdi. Bloomberg de benzer bir iddiayı web sayfasına taşıdı. Digitimes’ın haberinde, yeni iPad Pro’nun üretiminin tam kapasiteye ulaşmasının nisan ayının sonrasını bulacağı ifade edildi.

Habere göre, Apple’ın üretim zincirini etkileyen koronavirüs salgını, iPad Pro’nun üretimini de etkiliyor. Bu nedenle şirketin yeni iPad Pro’nun çıkışını erteleyebileceği veya tableti sınırlı ölçekte piyasaya sürebileceği belirtiliyor. Maksimum kapasitede ayda 3 milyon iPad Pro’nun üretilmesi bekleniyor.

Digitimes’ın haberinde 12 inç ekranlı yeni iPad Pro’nun teknik özellikleri hakkında da bazı bilgiler veriliyor. Buna göre, tabletin arkasında üç sensörlü bir kamera sistemi bulunacak. Bu sensörlerden biri üç boyutlu Uçuş Süresi sensörü olacak.

12 inç iPad Pro hangi modelin yerini alacak?

Apple’ın yeni iPad Pro’nun arkasında Uçuş Süresi sensörüne yer vereceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. Bu sensör sayesinde iPad’in mesafeleri ve nesnelerin boyutlarını ölçmesi mümkün olacak. Apple’ın bu yıl çıkaracağı üst sınıf iPhone 12 modellerinde de Uçuş Süresi sensörüne yer vermesi bekleniyor.

Apple’ın portföyünde hâlihazırda 12.9 ve 11 inç ekranlı iPad Pro modelleri bulunuyor. 12 inç ekranlı model, ilk bakışta kulağa pek mantıklı gelmiyor. Ancak geçmişte iPad Pro’nun ekran boyutunu değiştiren Apple’ın bunu tekrar yapabileceğini de unutmamak gerekiyor. Şirketin üçüncü bir ekran boyutu seçeneği eklemesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER