Teknoloji

Japon milyarder Yusaku Maezawa’nın uzay yolculuğu başladı

japon milyarder yusaku maezawa

Japon milyarder Yusaku Maezawa, gelecekte Ay’ın yörüngesine gitmek için hazırlanıyor. Maezawa, bu hazırlıklar çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 12 gün geçirmek için yola çıktı. Bu yolculukta Japon milyardere macerayı kayıt altına alacak olan asistanı Yozo Hirano da eşlik ediyor.

İkiliye yolculukta Rus kozmonot Alexander Misurkin eşlik ediyor. Maezawa ve yol arkadaşlarını taşıyan Roscosmos’un Soyuz MS-20 uzay aracı, Türkiye saatiyle 10:38’de uzaya fırlatıldı.

Maezawa bu yolculuğa 100 gündür hazırlanıyor. Japon milyarderin ziyareti, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun uzay turistlerine açılımının hızlanacağını gösteriyor. AFP’nin haberine göre, Maezawa ve asistanı, 10 yıldan uzun bir süre sonra istasyonu ziyaret eden ilk turistler olacak. Ancak Roscosmos ekim ayında da bir yönetmen ve oyuncuyu uzayda film çekmeleri için Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürmüştü.

Japon milyarder, mart ayında yaptığı açıklamada kendisine Ay’ın yörüngesine yapacağı seyahatte eşlik edecek sekiz kişini aradığını belirtmişti. Bu seyahatin de 2023’te gerçekleştirilmesi planlanıyor. Eğer her şey yolunda giderse, Maezawa ve arkadaşları SpaceX’in ilk Ay turistleri olacak.

Japon milyarder, uzay aracının tüm koltuklarını hediye olarak dağıtmak amacıyla satın almıştı. Bonkörlüğüyle tanınan Maezawa, daha önce de kendisini Twitter’da retweet edenlere 900 bin dolardan fazla para dağıtacağını açıklamıştı. Bu açıklama da, Maezawa’nın “yousuck2020” (Rezilsin 2020)  kullanıcı adıyla Twitter’ın retweet rekorunu kırmasını sağlamıştı.

İLGİLİ HABERLER