Teknoloji

Japon milyarder Yusaku Maezawa Dünya’ya döndü

spacex yusaku maezawa japon milyarder
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Japon milyarder Yusaku Maezawa, 12 günlük uzay seyahatinin ardından Dünya’ya döndü. Maezawa, bu 12 günlük seyahatte 2023’te Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX ile Ay’ın yörüngesine gerçekleştireceği yolculuk için prova yaptı.

46 yaşındaki milyarder ve asistanı Yozo Hirano, Türkiye saatiyle 06:13’te Kazakistan’a iniş yaptı. İkiliye Rus kozmonot Alexander Misurkin de eşlik etti. Rusya’nın uzay ajansı Roscosmos tarafından yapılan açıklamada, “turistik” uzay aracı Soyuz MS-20’nin uçuşunun tamamlandığı belirtildi.

Maezawa ve Hirano, 8 Aralık’ta Kazakistan’daki Baykonur üssünde gerçekleştirilen fırlatmayla uzay yolculuğuna başlamıştı. İkili, 10 yılın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden ilk turistler olmuştu. İstasyonda uzay biyolojisi ve fizik üstüne araştırmalar yapan 7 kişilik bir ekip bulunuyordu.

Uzayda kaldığı sürede sosyal medyada paylaşımlar yapan Maezawa, diş fırçalama ve sıfır yerçekiminde çay demleme gibi videolarıyla da takipçilerini eğlendirmişti.

Japon milyarder Yusaku Maezawa, SpaceX’in Ay’ın yörüngesine gerçekleştireceği uzay turizmi seferlerinin ilk yolcusu olacak. Maezawa, bu yolculukta kendisine eşlik edecek sekiz yolcuyu bulmak için de çalışmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER